Samfund

Ny Lego-figur skaber jubel - kan du se hvorfor?

Lego har netop annonceret en ny figur, der sidder i kørestol - og det er en god ting, mener Dansk Handicap Forbund

Her kan du se en af Playmobils udstillinger på messen. Video: Spielwarenmesse
1/2
Næste »

Sidste år blev der startet en underskriftindsamling på den engelske hjemmeside change.org, der skulle få den danske legetøjsproducent Lego til at vende blikket mere mod de på verdensplan 150 millioner handicappede børn.

'Vil I venligst ikke lade denne jul være den sidste, hvor handicappede børn er kulturelt udelukket fra jeres meget elskede produkter. Tænk ud af klods-boksen.'

'Put noget kørestols-vroom-vroom ned i legetøjsæsken og hjælp generationer af børn (både med og uden handicap) med at vokse op med en mere positiv holdning til menneskets forskelligheder', lød det blandt andet i begrundelsen, som godt 20.000 i skrivende stund har skrevet under på.

Og så, som trold af en legoæske, dukkede der onsdag i denne uge en legokørestol op på legetøjsmessen Spielwarenmesse i tyske Nürnberg, hvilket først fik dedikerede lego-medier og siden flere internationale nyhedsmedier til at spærre øjnene op.

Blandt andet blev nyheden nævnt hos The Guardian, og BBC kædede det sammen med underskriftindsamlingen med ordene 'Lego afslører ny handicappet figur efter online-kampagne'.

Og The Independent gik hele vejen med ordene: 'Dette træk af Lego er vildt vigtigt i forhold til at få stoppet den kulturelle marginalisering. Det vil give genlyd hos børn - handicappede eller ej - over hele verden', skrev avisen.

Se også: Nu skal Barbie være buttet  

Dansk glæde
Også i Ungdomskredsen under Dansk Handicap Forbund vækker Legos kørestol glæde hos formand Lea Stigel Kristensen.

- Det er godt at vise børn, at mennesker er forskellige. Børn har ingen fordomme og er nysgerrige og er et godt sted at starte, hvis vi skal have ændret samfundets syn på handicappede, siger Lea Stigel Kristensen til Ekstra Bladet.

- Hvorfor er det vigtigt at få ændret?

- Folk har så mange forestillinger om handicappede, så jo mere vi kan blive inddraget i det almindelige samfund jo bedre. I bund og grund kommer vi jo alle fra samme sted, så det her kan hjælpe folk til at se mennesket før handicappet - det gør de fleste ikke i dag, siger Lea Stigel Kristensen.

Legos pressechef Roar Rude Trangbæk har ikke den store lyst til at udtale sig om den kommende kørestol, som ellers vækker glæde hos formanden for Ungdomskredsen under Dansk Handicap Forbund Lea Stigel Kristensen. (Foto: Niels Aage Skovbo og Kristian Kristensen/www.fotovaerk.dk) Legos pressechef Roar Rude Trangbæk har ikke den store lyst til at udtale sig om den kommende kørestol, som ellers vækker glæde hos formanden for Ungdomskredsen under Dansk Handicap Forbund Lea Stigel Kristensen. (Foto: Niels Aage Skovbo og Kristian Kristensen/www.fotovaerk.dk)

LEGO kasse.jpg EKSTRA Tips og guides Når plastik bliver til guld: Har du en Lego-formue på loftet?

Lego : Der er også mange andre ting i æsken
Lego vil på nuværende tidspunkt dog ikke høre tale om, at de har lanceret en handicappet figur.

- Nej, det har vi ikke, men vi har fremvist en kørestol, som er en del af en æske, der også indeholder mange andre ting, forklarer Legos pressechef Roar Rude Trangbæk til Ekstra Bladet.

Han har ikke lyst til at uddybe:

- På nuværende tidspunkt kan jeg ikke dele yderligere informationer om en fremtidig produktlancering, desværre.

Desktop109.jpg Spilanmeldelser - 18. dec. 2015 Lego sat på plads på hjemmebane

Kørestolen bliver en del af Legosæt 60134 'Fun at the Park', som lanceres i starten af juli. Udover kørestolen vil æsken også indeholde en nuttet - og ikke set før - baby-minifigur (miniminifigur), en pølsemand med vogn, en karrusel, et bordebænkesæt, et fodboldmål, en græsslåmaskine, et stakit (der skal males), en barnevogn, et busstoppested og i alt 15 figurer. Den vejledende udsalgspris i Tyskland bliver 40 euro.

Legosæt 60134 'Fun at the Park' indeholder blandt andet en kørestol og en helt lille bitte miniminifigur. Sættet rammer butikkerne i starten af juli. (Privatfoto) Legosæt 60134 'Fun at the Park' indeholder blandt andet en kørestol og en helt lille bitte miniminifigur. Sættet rammer butikkerne i starten af juli. (Privatfoto)

Se også: Sørøverskib fra Playmobil i stormvejr: - Det er racistisk

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
sermitsiaq.ag