Samfund

Nye detaljer afsløret om kæmpe-byggeriet: Så vild bliver Trumps mur

Den amerikanske regering har givet selskaber 14 dage til at komme med bud på design ud fra en række betingelser

  • Visse steder er der allerede et hegn mellem USA og Mexico som her i Brownsville, Texas, Foto: AP
Visse steder er der allerede et hegn mellem USA og Mexico som her i Brownsville, Texas, Foto: AP

Muren mellem USA og Mexico er kommet et skridt nærmere, efter at den amerikanske regering har givet entreprenørselskaber 14 dage til at komme med bud på, hvordan den skal se ud.

Det skriver CNN.

Listen med krav, som selskaberne skal efterleve, er enorm. Men det er også en enorm opgave, som virksomhederne står over for. Hele projektet forventes at komme til at koste mellem 10 og 25 milliarder dollars, som i danske kroner svarer til mellem 70 og 175 milliarder kroner.

trump Meninger Engell: Sådan kan man fjerne Trump

For det første skal det være umuligt at klatre op ad muren uden stige. Muren skal også kunne modstå angreb. Og så skal den være 'fysisk imponerende' og smelte ind i landskabet, lyder det i udbudsmaterialet.

Det var USA's 45. præsident, Donald Trump, som i sin valgkampagne lovede amerikanerne en mur til Mexico. Først og fremmest for at holde illegal indvandring og grænseoverskridende kriminalitet væk fra USA. Ydermere hævdede Trump, at han ville få Mexico til at betale for opførelsen. Et forslag, som Mexico indtil videre ikke har været positivt stemt over for.

donald-trump-maa-kun-bruges-af-jesper-hjorth-koster-masser-af-penge-hold-nallerne-vaek-fra-det- Tæt på Glem Det Hvide Hus: Så vildt bor Donald Trump

Donald Trump havde knap aflagt ed som præsident, før han underskrev et dekret om at sætte skub i planerne om en mur mod Mexico. Foto: AP Donald Trump havde knap aflagt ed som præsident, før han underskrev et dekret om at sætte skub i planerne om en mur mod Mexico. Foto: AP
Den skal være 'fysisk imponerende'
Da Trump overtog præsidentposten, underskrev han som noget af det første et dekret om, at muren skal  bygges. Og med regeringens efterlysning af et design lader det til, at der er ved at komme skub i sagen.

Se også: Glad for Trumps monster-mur: - Jeg vil skide på, hvad Mexico siger

USA's told- og grænsemyndighed oplyser, at 'murdesignet skal være fysisk imponerende i højden'. Og det foreslås, at muren ikke skal være under ni meter høj, selv om det kan accepteres at fravige en smule fra kravet.

Desuden nævnes det, at muren ikke behøver at være lavet i beton. Dele af muren må godt være lavet af et materiale, som gør det muligt at se igennem, så de amerikanske grænsevagter kan se, hvad der foregår på den anden side.

Derudover skal muren være umulig at komme op ad uden en stige. Og det skal gøres så vanskeligt som muligt at anvende specielle hjælpemidler til klatring.

Skal være smuk på USA's side
Murens design skal også være så modstandsdygtigt, at det skal være meget svært at trænge igennem eller under muren. Hvis man alligevel forsøger med donkraft, økse, muggert eller andre hjælpemidler, så skal det tage mindst en halv time og helst mere end fire timer at bryde igennem.

trump-republicans Politik - 26. jan. 2017 Sådan vil Trump betale for Mexico-mur

Også murens farve nævnes i materialet. Den skal være æstetisk tiltalende, og så skal den smelte ind i omgivelserne. I hvert fald på den side, som vender mod USA.

De amerikanske myndigheder har givet interesserede entreprenørselskaber, som kan tænkes at ville byde på opgaven, 14 dage til at komme med forslag til design.

trump-immigration Samfund - 26. jan. 2017 Trump lover mur mod Mexico: Sådan bygger andre lande mure

Ifølge CNN har hundreder af selskaber vist interesse, men det vurderes, at der alene er en håndfuld, som har kapacitet til at bygge muren.

Sådan vil Trump finansiere Mexico-muren

Etableringen af muren begynder efter planen til september, men allerede nu er planlægningen i gang. Byggeriet vil foregå i tre etaper, og når muren efter planen står færdig i 2020, vil den dække 2000 kilometer af grænsen mellem USA og Mexico.

Den første del af muren vil blive bygget i El Paso i Texas og i San Diego i Californien.

Donald Trump vil finansiere byggeriet af den omstridte mur langs grænsen til Mexico ved at lægge 20 procent ekstra afgift på import fra Mexico, har hans talsmand Sean Spicer fortalt.

Trump vil lade bygge langs grænsen mellem de to lande og kræver, at Mexico betaler for muren. Det har naboen mod syd pure afvist, men får Trump sine skatteplaner igennem, kan mexicanerne alligevel blive indirekte straffet. Hele 73 procent af landets eksport går nemlig til USA.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere