OVERBLIK: Sådan holder Nykredit valg til repræsentantskabet

Foreningen Nykredit holder valg til repræsentantskabet i Syd- og Sønderjylland tirsdag.

Utilfredse menige medlemmer forsøger tirsdag aften at få fremtidig indflydelse i Nykredit ved at stille op til valg i repræsentantskabet, Nykredits øverste ledelse.

* Foreningen Nykredit ejer langt hovedparten af Nykredit-koncernen, der også tæller Totalkredit.

* Foreningens over 300.000 medlemmer kan alle stille op og stemme til repræsentantskabet, som blandt andet vælger foreningens bestyrelse, godkender Nykredit-koncernens års- og halvårsrapporter og ændringer af vedtægter.

* Hvis man har lån i Nykredit, er man allerede medlem, men hvis man har lån i Totalkredit, skal man melde sig ind i Nykreditforeningen. Det skulle i år være sket før 5. januar for at kunne deltage i valget til repræsentantskabet.

* Fristen for tilmelding er derudover tre uger inden afstemningen.

* Stiller flere kandidater op, end der skal vælges, indrykker bestyrelsen valgannoncer med indkaldelse til valgmøder. Medlemmer stemmer ved at møde personligt op til valgmødet i det pågældende valgområde.

* Repræsentantskabet består af 104 medlemmer fra hele landet. 70 vælges af og blandt foreningens medlemmer. 30 vælges af og blandt obligationsejere, og fire er valgt af og blandt medarbejdere i Nykredit Realkredit.

* Der er kun valg i to ud af syv landsdele om året. Bor man i en af de pågældende landsdele, kan man stille op og stemme. Bliver man valgt ind, sidder man i fire år.

* Hvert medlem af repræsentantskabet modtager årligt et honorar på 22.000 kroner.

Kilder: Foreningennykredit.dk, Politiken og Ritzau.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen