Samfund

Pakistansk imam fordømte ham: Dreng skar sin hånd af

15-årig rakte hånden i vejret ved en fejl og amputerede den derefter for at få syndsforladelse

En sen aften vendte imamen Shabir Ahmad sig op fra bønnen i sin moské i Pakistan og så en 15-årig dreng komme mod ham med en bakke i sin udstrakte venstre hånd. På bakken lå drengens egen netop afhuggede hånd.

Ifølge The New York Times flygtede imamen med det samme ud af moskeen og forlod landsbyen Khanqah i det østlige Punjab, fordi han tidligere samme aften havde fordømt drengen som blasfemist.

Den beskyldning er i Pakistan nok til at få en person dræbt - også selv om det er en falsk beskyldning.

Drengen, Anwar Ali, skar sin egen hånd af, fordi han ved en fejl havde rakt hånden op, da imamen spurgte om nogen ikke brød sig om profeten Muhammed. Drengen troede, at de, der holdt meget af profeten, skulle række hænderne i vejret.

Familie bebrejder ikke imam

Drengen trak hurtigt hånden ned, da han så, at han var den eneste, som havde rakt den i vejret. Men imamen råbte 'blasfemist' efter ham ligesom mange andre i gruppen.

Drengen, som er søn af en fattig landarbejder, gik efterfølgende hjem og huggede sin hånd af i håb om at få syndsforladelse af imamen.

Imamen har været fængslet efter episoden, der ifølge den amerikanske avis fandt sted den 10. januar. Men religiøse ledere har påvirket myndighederne til at sætte ham på fri fod igen.

Drengens familie bebrejder ikke imamen noget.

- Vi er heldige, at vi har en søn, som elsker profeten Muhammed så meget, siger Muhammad Ghafoor, drengens far, til The New York Times.

Anwar Ali har ikke været på hospitalet efter sin amputation, men har fået en bandage på i landsbyens klinik. Medlemmer af hans familie har begravet hans hånd på landsbyens kirkegård.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Slut for GOG
Partii Naleraq vil afskaffe personaleboligerne
Stine Bosse: Alle skal med
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
sermitsiaq.ag