Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel

Pendlertalsmand: 'Det kan ende i kaos'

Grænsekontrollen i Københavns Lufthavn har fået en rolig start - talsmand for pendlere frygter dog, at det kommer til at gå galt mandag eftermiddag

Ifølge pendlerformand kan situationen ende i kaos, efter grænsekontrollen her til morgen trådte i kraft.
1/2
Næste »

Midnat til mandag har Sverige indført grænsekontrol, så blandt andet danske pendlere kan se frem til at vise pas eller kørekort i Københvans Lufthavn, og dermed få en markant længere rejsetid.

Michael Randropp, der er talsmand for Pendlerklubben Kystbanen, var ikke helt tilfreds med, hvad han så natten til mandag, hvor småting voldte kontrollørerne problemer.

- Man startede faktisk allerede ti minutter før med det tog, der havde afgang 23.46. Jeg er glad for, at de starter nu, fordi der var ikke særlig mange mennesker, og der var en del problemer med de id-skannere, som kontrollørerne er udstyret med, sagde han til Ritzau.

Har ikke sovet i nat
Mandag morgen er tonen dog en anelse mere positiv, da Ekstra Bladet fanger ham til et interview i Københavns Lufthavn, hvor alt lige nu foregår stille og roligt.

- Hvis jeg havde set samme billede, som jeg havde set i aftes, så havde jeg været ekstremt bekymret, og jeg har slet ikke sovet i nat. Men det ser ud til, at det begynder at glide lidt bedre, men jeg er bekymret for i eftermiddag. Hvis der for eksempel bliver aflyst et tog, så er der folk, der ikke kommer med, siger han.Vil droppe fornøjelser

Han fortæller, at man flere af hans medlemmer, har fortalt ham, at de i fremtiden vil droppe fornøjelsesture over sundet og udelukkende pendle i arbejdsøjemed. Derfor er han sikker på, at det kommer til at gå ud over erhvervslivet.

- Vi kan jo se nu, at det glider helt fint. Er det ikke bare at være småhysterisk at begynde at bekymre sig på forhånd?

- Det er jo rigtig dejligt, at det går godt lige nu. Men jeg må bare sige, at jeg ved, at folk får en forlænget rejsetid på 100 procent som minimum. Og hvis der nu bliver aflyst et tog igen, vil det skabe kaos, siger han

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag