Samfund

Pressede borgmestre: Hjælp os med flygtningene, Løkke!

Flere borgmestre i Danmark savner økonomisk hjælp fra Christiansborg til at håndtere flygtningene. Hvis ikke de får flere penge, så må de spare på ældre, børn og skoler

1/2
Næste »

Hvordan vi løser dette årtis største problem: flygtningestrømmen? Deltag i debatten her: løkke3.jpg Samfund - 13. jan. 2016 LIVE-DEBAT: #ÆrligTalt - Spørg Ekstra Bladets reporter i flygtningekrisens brændpunkter

Sammen med andre debattører, hvor vi også sender LIVE fra flygtningelejre i Danmark og udlandet. Senere kan du opleve den direkte duel mellem Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen her på ekstrabladet.dk

Lars Løkke Rasmussen har næppe ekstrabladet.dk som sin startside på computeren, men måske han alligevel skulle læse med her.

Ekstra Bladet har talt med en række borgmestre rundt omkring i landet om flygtningeudfordringen i kommunerne, og her er beskeden til statsministeren klar:

Kommunerne er pressede og har brug for flere penge, ellers går det udover de bløde område såsom de ældre på plejehjem og børnene i skolerne.

- Jeg tror, at det er en generel tendens, at kommunerne bliver underkompenseret fra Folketingets side. Når vi så bliver pressede på økonomien, så er det andre serviceområder, der kommer til at betale, siger borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S), til Ekstra Bladet.

OK-Lars-Løkke-Rasmussen-(V) Samfund - 13. jan. 2016 Venstre-folk gør oprør mod Løkkes flygtninge-politik

Se også: nationen! live: Hvorfor skal flygtninge forkæles for mine penge?

Går ud over ældre, børn og skoler
Og han er ikke den eneste borgmester, der frygter at skulle nedprioritere den bløde velfærd.

Niels Borring bliver bakket op af sin kollega borgmester John Brædder (G) i Guldborgsund Kommune, der mener, at hele diskussionen om at spare penge på børn, ældre og skoler er skadende for en i forvejen svær integration.

- Det handler om penge. Det bliver rigtig dyrt. Formentlig ikke kun i vores kommune, men i hele landet, og det betyder, at vi skal have debatten om, hvordan vi skal spare på de bløde område. Det er jo ikke noget, der letter integrationen Danmark, hvis den debat for alvor tager fart.

Madsen møder Løkke til debat klokken 14 her på Ekstra Bladet. Madsen møder Løkke til debat klokken 14 her på Ekstra Bladet.  

- En ting er integreringen ude i kommunerne, men noget andet er, når det begynder at koste rigtig mange penge. Så vil integrationen blive besværliggjort endnu mere. Diskussionen om besparelsen på de bløde område er ikke god for integrationen, siger John Brædder til Ekstra Bladet.

Opråb til politikerne - kom ud i virkelighed!
Ekstra Bladets sætter onsdag fokus på, hvordan vi løser dette årtis største problem: Flygtningestrømmen.

Og for borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen, handler det om to penge. Penge og det faktum, at politikerne må ud i virkeligheden.

- Jeg tror, at mange på Christiansborg slet ikke er klar over, hvor stort et pres der er på. For vores vedkommende i Vesthimmerlands Kommune har vi taget udfordringen op.

- Vi driver i dag otte asylcentre, og er sådan set glade for at have fået den opgave, da det var de statslige arbejdspladser, som vi kunne få. Vi sidder ikke bare og piver over det, men det er en stor udfordring. Når det kommer til at gå udover vores økonomi, så skal vi kompenseres 100 procent, ellers så har vi ingen chance for at løfte opgave, siger borgmesteren til Ekstra Bladet

Løkke indfører midlertidig grænsekontrol EKSTRA Politik Løkkes pitbull: Derfor får Inger Støjberg så lang snor

Den samme oplevelse har John Brædder i Guldborgsund Kommune.

- Jeg synes, at politikerne på Christiansborg skulle komme ud i kommunerne og se, hvordan det hænger sammen. Med familiesammeføring får vi omkring 370 flygtninge. Faktum er, at der kun er 10 procent, der har en mellemlang uddannelse. De resterende har noget, der er på 9. klasse niveau eller derunder

- De er jo ikke bare til at sende ud på arbejdsmarked. Vi satser meget på at kunne kombinere det med noget uddannelse, men det er heller ikke gratis. Jeg synes, at man skulle beder kommunerne sende et budget over, hvor meget det nøjagtigt koster at håndtere disse flygtninge, og så kompenserer man dem fuldt ud ved hjælp af ulandsbistanden, siger John Brædder.

51866841.1 (51905411) - 04-01-2016 - Løkke indfører midlertidig grænsekontrol - BIDSTRUP STINE.jpg Dansk politik - 12. jan. 2016 Danmarkshistoriens mest misforståede statsminister

Hjælp os, Løkke!
Onsdag klokken 14. kommer Lars Løkke Rasmussen i Ekstra Bladets studie, hvor han tager en debat med chefredaktør Poul Madsen om, hvad vi skal gøre ved flygtningestrømmen.

Derfor har vi bedt de tre borgmestre om at give et godt råd til statsministeren:

Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune:

- Stop med al den snak om skattelettelser. Hvis Løkke har de penge, så send dem da ud i kommunerne, så vi kan løse de opgaver vi får. Jeg mener ikke, at vi har råd til at snakke om skattelettelser, når vi ved, der kommer flere flygtninge.

John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune:

 

- Mit råd til statsministeren er, at man dækker de enkelte kommuner ind fuldt ud. Jeg synes ikke, at det er fair, at man tvinger kommunerne til at svare på børn og ælde i relation. 

Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune:

 

- Mit råd til Lars Løkke Rasmussen og finansministeren er, at de bliver nødt til at tage kontakt til de enkelte kommuner for at få de helt rigtige tal på bordet. Hvordan ser det rent faktisk ud med økonomien i forhold til det her?

LIVE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Emil Ingvorsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen