Rederiforening: Klogt at droppe transportøransvar

Danmarks Rederiforening roser statsministeren for at tage hensyn til færgetrafikken i grænsekontrollen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får ros fra Danmarks Rederiforening i forbindelse med indførelsen af midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

For i modsætning til svenskerne har den danske regering droppet at lægge ansvaret for grænsekontrollen over på transportøren.

- Det er klogt og fornuftigt af statsministeren i første omgang at lade myndighederne påtage sig kontrolopgaven og undlade at indføre den svenske løsning, hvor id-kontrollen ligger hos transportøren.

- Det sikrer en væsentlig mere smidig transport over grænsen, siger administrerende direktør Anne H. Steffensen fra Danmarks Rederiforening i en pressemeddelelse.

Den svenske regering kræver, at bus-, tog- og færgeselskaber kontrollerer, at alle passagerer har gyldige identifikationspapirer på sig, når de passerer grænsen.

Hvis kontrollen svigter, vanker der en bøde på 50.000 svenske kroner, og derfor har DSB og HH Ferries, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, måtte hyre vagter til opgaven med ekstraomkostninger og forsinkelser til følge.

Men det bliver altså ikke aktuelt ved den dansk-tyske grænse, og det hilser Rederiforeningen altså velkommen.

- Den danske regering har valgt at prioritere fri bevægelighed, sådan at transporten på tværs af grænsen til Tyskland påvirkes så lidt som muligt.

- Det er en god og klog prioritering, som regeringen skal roses for i denne svære situation, siger Anne H. Steffensen.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen