Samfund

Så koldt bliver det: Politiet advarer danskere

I nat vil temperaturerne flere steder ende nede omkring de minus 10 grader. Derfor advarer politiet nu de fest glade natteravne

  • (Arkivfoto: Henrik Kastenskov/POLFOTO)
(Arkivfoto: Henrik Kastenskov/POLFOTO)

Vinteren har for alvor fået sit tag i Danmark.

Natten til søndag vil temperaturerne flere steder ramme to cifrede minusgrader og ifølge DMI vil man i det nordligste Jylland kunne opleve ned til 15 frostgrader.

De lave temperaturer, får nu politiet til at advare fest glade natteravne og opfordrer dem til, at tage hensyn til vinterens indtog, selvom de korte kjoler og smarte skjorter er kommet på.

Sådan lyder det fra vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladets læsere:

- Det er naturligvis vigtigt at tage sine forholdsregler, når man går i byen og det er særligt koldt. Tag nu varmt tøj på. Nylonstrømper er altså ikke særligt varme, lyder formaningen fra vagtchefens lune hule.

Lovens lange arm løfter pegefingeren
Tidligt lørdag aften ligger temperaturerne allerede omkring minus 6 grader flere steder og de vil de kommende timer kun falde.

- Når skydækket i løbet af nattetimerne slipper sit tag, vil vi flere steder få omkring de minus 10 grader, forklarer meteorolog Frank Nielsen ved DMI.

Meteorologens vejr-forudsigelser får vagtchef Ivan Gohr Jensen til at løfte pegefingren.

- Lad være med at drikke jer alt for berusede og brug den sunde fornuft. Kulden er farlig, og hvis man samtidig er beruset af alkohol, så er der en fare for, at man falder i søvn et eller andet sted udendørs. Jeg vil også opfordre til, at man holder et godt øje med hinanden og passer på hinanden.

Dybfryser klokken 6
Meteorolog Frank Nielsen forklarer, at skyerne først i de tidlige morgentimer vil slippe landet.

Det vil derfor særligt være de hårde fest-hunde, der kommer til at opleve den danske dybfryser.

- De laveste temperaturer kommer meget tæt på klokken 5 til 6 i morgen tidlig. Her vil hele landet være dækket af mellem 5 og 10 graders frost. I Vendsyssel kan temperaturerne nå helt ned på minus 15 grader.

Op af søndagen vil temperaturerne stige en anelse, men det klare og vindstille vejr vil hænge ved og vagtchefen lover derfor en smuk vinter søndag.

- Det bliver ideelt vejr til en gåtur i det flotte vintervejr, hvis man er til det, lyder det fra Frank Nielsen, der dermed lover godt vejr på turen efter tømmermandsmad på det lokale pizzaria eller grillbar.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Boligprojekt svarer til byggeri af 30-40 Storebæltsbroer samtidig
Fredningsudvalg sender lomvie-strid til hjørne
Fare for at unge svigter valget
Tyv tilstår indbrud i sportsforetning
Mand dømt til forvaring på ubestemt tid
Ny aftale skal sikre Tasiilaq arbejdspladser
sermitsiaq.ag