Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Samfund

Så stor er gevinsten ved at få flygtninge i job

Samfundet får en økonomisk gevinst på en million kroner, når fire flygtninge kommer i arbejde

En million kroner.

Så stor er gevinsten for samfundet, når fire flygtninge kommer i arbejde, viser tal for Beskæftigelsesministeriet, skriver Jyllands-Posten.

En flygtning i arbejde betyder en nettogevinst på cirka 230.000 kroner, mens samfundet også sparer på blandt andet boligstøtte og tilskud til børnepasning.

Alene i 2016 ventes det, at cirka 20.100 nytilkomne flygtninge i den erhvervsaktive alder begynder at få den offentlige integrationsydelse.

Derfor er potentialet ved at få flygtninge flyttet over i job enorm, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V):

- De seneste årtiers forsøg på at få flygtninge i arbejde har været katastrofalt ringe, siger beskæftigelsesministeren til Jyllands-Posten.

- Hvis ikke det lykkes nu, står vi med en akut trussel for velfærdssamfundet, for Danmarks økonomi og sammenhængskraft afhænger af, at vi finder nye veje til at få flygtningene ind på arbejdsmarkedet, siger han.

Tallene fra ministeriet viser, at hvis en flygtning kommer i arbejde, sparer det danske samfund 110.000 kroner i integrationsydelse og udgifter til aktivering samt i et vist omfang til boligstøtte og tilskud til børnepasning.

Samtidig vokser indtægterne til samfundet med 119.000 kroner i øgede indbetalinger i skat, moms og afgifter.

Opgørelsen fra Beskæftigelsesministeriet kommer få dage før, at arbejdsmarkedets parter mødes til trepartsforhandlinger, og inden regeringen kommer med sit bebudede integrationsudspil.

Hvis det ikke lykkes at få de tusindvis af flygtninge i arbejde, vil det ifølge Jørn Neergaard Larsen blive "en akut trussel for velfærdssamfundet".

Regeringens udspil til en reform af integrationsindsatsen ventes inden for de næste to uger.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag