Samfund

Sådan undgår du den værste påsketrafik

Trafikken glider lige nu pænt, men Vejdirektoratet forventer flere biler på vejene i løbet af dagen

  • Lige nu glider trafikken, men det er ikke sikkert den bliver ved med det. I løbet af formiddagen og eftermiddagen forventer Vejdirektoratet mange biler på vejene. Foto: Bo Svane
Lige nu glider trafikken, men det er ikke sikkert den bliver ved med det. I løbet af formiddagen og eftermiddagen forventer Vejdirektoratet mange biler på vejene. Foto: Bo Svane

I dag er den største udrejse dag i påsken, hvilket kan resultere i en del biler på vejene senere i dag. Der er dog en del knudepunkter, som man skal undgå i visse tidsrum.

Bilisterne hører efter
Lige nu kører trafikken pænt, og der er god plads på vejene, men det bliver ikke nødvendigvis ved i løbet af dagen. Vejdirektoratet forventer nemlig mange biler på vejene i formiddag og eftermiddag.

- Bilisterne hører muligvis efter, hvad vi siger, fordi lige nu ser det pænt ud. Der er dog nogle knudepunkter fordelt ud over Danmark, hvor vi forventer tæt trafik senere på dagen, siger Mette Nedergaard, som er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Knudepunkterne er Køge Bugt Motorvejen, som leder ud af København, Syd Motorvejen, der leder ned mod Rødby og færgen til Puttgarden, Vest Motorvejen mod Fyn, og ned mod grænsen på den Sønderjyske motorvej. Her bliver der pres på i sydgående retning, men der kan også opstå kø på den anden side af grænsen på grund af grænsekontrol.

Endnu et knudepunkt er ved sommerhusområderne og op mod Skagen, hvor der vil være meget trafik, da danskerne valfarter i sommerhus.

Prognosekalender for påskedagene. Grafik via Vejdirektoratet. Prognosekalender for påskedagene. Grafik via Vejdirektoratet.  

Hjemrejsetrafikken
Hjemrejsetrafikken fordeler sig noget pænere i de kommende dage, i forhold til i dag og i går, hvor der har været mere pres på trafikken. Det oplyser Vejdirektoratet til Ekstra Bladet.

- Mandag vil der være flest på vejene mellem 12-18, siger Mette Nedergaard.

Lørdag vil der være meget trafik i og omkring byerne. Det hænger sammen med, at de fleste indkøbsmuligheder kun er åbent netop lørdag, og folk derfor skal handle ind.

Prognosekort for påskedagene. Grafik via Vejdirektoratet. Prognosekort for påskedagene. Grafik via Vejdirektoratet.  

Gode råd
Vejdirektoratet anbefaler, at man kigger på deres hjemmeside for at undgå den værste trafik.

- Det er ærgerligt først at opdage et uheld eller lignende, når man allerede holder i køen. Derfor anbefaler vi, at man tjekker vores hjemmeside inden man kører af sted på påskeferie, siger Mette Nedergaard til Ekstra Bladet.

Desuden oplyser Vejdirektoratet, at man skal være god til at holde afstand, hvis påsketrafikken skal glide nemmere.

- Vi vil gerne rose trafikanterne. Det lader til, at de lytter til vores råd, siger Mette Nedergaard.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Trump vil åbne for olieboringer i Arktis
Akutaaneq Kreutzmann i DM-semifinale med Ribe-Esbjerg
Rigsfællesskabet etablerer Nordpol-beredskab
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
sermitsiaq.ag