Samfund

Skandaleramt bro igen forsinket

Den skandaleramte Inderhavnsbro bliver alligevel ikke færdig i 2015. Københavnerne må vente lidt endnu

  • 'Inderhavnsbroen' eksisterer på de kort, udenlandske turister udstyres med. Men som det fremgår af billedet, er det altså kun den halve sandhed. (Foto: Jonas Olufsen)
'Inderhavnsbroen' eksisterer på de kort, udenlandske turister udstyres med. Men som det fremgår af billedet, er det altså kun den halve sandhed. (Foto: Jonas Olufsen)

Først sagde det 2013, så sagde de slutningen 2015, men nu må københavnerne vente til 2016, før den skandaleramte Inderhavnsbro er færdig

Det skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Helt til det sidste volder broen byggetekniske vanskeligheder, der gør, at det ikke er muligt at få broen færdiggjort på denne side af årsskiftet, skriver kommunen.

- Vi har hele tiden fastholdt, at vi ikke vil gå på kompromis med broens kvalitet. Så når vi konstaterer i vores test, at systemet ikke er dimensioneret korrekt og derfor ikke er stærkt nok, så skal det selvfølgelig laves om, inden broen kan ibrugtages. Også selv om det medfører en yderligere forsinkelse, siger serviceområdechef Anders Møller fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

bagside EKSTRA Vagthund Bagside: Guide til det store Ups!

Egentligt var det meningen, at broen skulle være færdig i 2013, men en række komplekse udfordringer har forsinket broen.

Blandt andet gik den oprindelige entreprenør konkurs.

- Vi må desværre se i øjnene, at broen ikke kan indvies på denne side af årsskiftet. Og med de udfordringer, der nu viser sig, kommer vi heller ikke med ny indvielsesdato, før broen er blevet gennemtestet til fuld tilfredshed, siger Anders Møller til Københavns Kommune.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
sermitsiaq.ag