Samfund

Slange-amatør lader sig bide: Nu har konen fået nok

Tim Friede er videnskabsmand på amatør-basis og lader sig jævnligt bide af giftige slanger for at bevise, at han er immun. Nu er konen skredet

Se her, hvor Tim lader sig bide to gange i streg (Video: Barcroft)
1/2
Næste »

Det er nok de færreste, der ville ønske sig i Tim Friedes sted. Nok er han så heldig, at han har fundet en hobby, som han virkelig går op i, men den indebærer altså den vanvittige detalje, at han lader sig bide af slanger.

Det gør han for at bevise, at han er immun over for slangens gift.

Den 37-årige amerikaner er videnskabsmand på amatør-basis, og han har i de seneste 16 års research ladet sig bide mere end 160 gange. For at bevise, at han ikke kan skades af slangens gift, så lod han sig for nylig bide to gange lige efter hinanden.

- Jeg er formentlig den eneste i hele verden, der kan klare det, udtaler Tim og fortsætter:

- Jeg stopper ikke med at gøre det, før vi finder en vaccine, eller jeg dør.

Skærmbillede 2016-01-19 kl. 11.45.22.png Verden på vrangen - 19. jan. 2016 Arrig bonde: Her maser han sine geder ud af pytonslangen

Han store passion er at forske i slangernes giftstoffer for at redde mange tusinde liv, som hver år går tabt på grund af slangebid og efterfølgende virkning. Hans forsøg har næsten taget livet af ham et par gange, og han har også mistet sin kone i processen.

Hans kone Beth Friede lod sig skilde fra 'slange-manden' i oktober, for der havde hun fået nok af hans besættelse. De var sammen i næsten 20 år.

- Børnene og jeg kom aldrig i første række. Nogle gange ikke engang i anden. Det handlede altid om slangerne. Han skubbede sin familie væk fra sig, og han har intet forhold til sine to sønner, fortæller Beth Friede.

Men selvom Tim har ofret meget, så er der måske håb forude. Professor i mikrobiologi Brian Hanley håber, at nogle af resultaterne kan hjælpe hans firma, Butterfly Sciences, med at udvikle en vaccine over for nogle forskellige giftstoffer fra slanger. 

Se hele mini-dokumentaren om Tim her (Video: Barcroft)

Se også: Lufthavn undskylder for slange på bagagevogn

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag