Samfund

Slut med kreditkort og knækkede isskrabere: Her er den bedste måde at skrabe forruden

Er du træt af at bruge halvdelen af morgenen på at skrabe forruden fri for is, så er løsningen lige her

  • En saltvandsopløsning er bogstaveligt talt vejen frem, hvis du vil hurtigere af sted i bilen på en frostkold morgen. (Foto: Colourbox)
En saltvandsopløsning er bogstaveligt talt vejen frem, hvis du vil hurtigere af sted i bilen på en frostkold morgen. (Foto: Colourbox)

Vinteren har lagt sig som et koldt slør over Danmark, og det skaber som sædvanligt problemer på transport-fronten.

Men nu er et af de værste af dem endelig blevet løst; den evindeligt forsinkende morgen-overraskelse af hård frostbelægning på bilens forrude.

Er du bilejer, har du sikkert prøvet at fange et blik af en bandende udgave af dig selv i sidespejlet, mens du kæmper med et gammelt kreditkort og dybtfrosne fingre i mangel af en god skraber og et eksisterende morgen-overskud.

Se også: 5 ting du ikke vidste, du kunne bruge mikroovnen til

Alt, du skal bruge, for at komme problemet til livs, er ifølge britiske Metro lidt køkkensalt, vand og et gammelt håndklæde. Saltet blandes med vandet til en saltopløsning, som kan efterlades på forruden natten over. Så skulle isen være lige til at skrabe af om morgenen.

Hvis du ikke lige har tid til at tænke på isskrabning allerede aftenen før, du skal ud på de glatte veje, kan du også klare det hele om morgenen. WikiHow beskriver, hvordan en tilsvarende saltvandsblanding kan hældes i en sprayflaske og sprayes direkte på den frosne rude. Hvis ikke det almindelige køkkensalt virker, kan du også overveje at bruge vejsalt, som produceres netop til det formål at smelte is.

resources_content_thumbnails_2015-11_1447351437064735000-3cf3f2e6-5ada-4292-b06d-81e3d7bb5d47-H264_avg_775kbit_96_960x540_ebtv_wm_124432_1_splash_escenic.jpg Sex & samliv - 12. nov. 2015 Skønheds-blogger afslører sit hemmelige trick: Bruger sæd som ansigtsmaske

Men vær opmærksom på, at saltet skal fordeles nænsomt, og at det er vigtigt at undgå at ramme selve bilen, fordi saltvandet kan virke ætsende og også kan skade glasset.

Rent fysisk set virker den salte opløsning, fordi saltvand fryser ved lavere temperaturer end almindeligt vand. Det får både isen til at smelte, og gør det sværere for den at fryse igen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
To nye piloter klar
Trump vil åbne for olieboringer i Arktis
Akutaaneq Kreutzmann i DM-semifinale med Ribe-Esbjerg
sermitsiaq.ag