Samfund

Tivoli undrer sig over trukket byggetilladelse

Det er Københavns Kommune der har begået fejl, ved at tilbagetrække dispensation til opførsel af forlystelse

1/2
Næste »

I den københavnske forlystelseshave Tivoli, har man svært ved at forstå, hvorfor Københavns Kommune pludselig tilbagetrækker en dispensation, der har givet tilladelse til at opføre forlystelsen "Fatamorgana", der efter planen skal stå klar til sommer.

Det fortæller Tivolis underdirektør Dorthe Weinkouff Barsøe, der mener, at aftalen med kommunen var krystalklar, da de begyndte at opføre den 43 meter høje forlystelse.

- Der er ikke noget, der taler imod at vi skulle få den her tilladelse. Vi har tilkendegivelser tilbage fra 2013, der viser, at man er positiv overfor forlystelsen og at den overholder alle regler, siger hun til Ritzau.

Fatamorgana-and-Orient-Render-1mb.jpg Samfund - 29. jan. 2016 Kommune bremser byggeri af kæmpe Tivoli-forlystelse

Dorthe Weinkouff Barsøe tror, at uenigheden stammer fra en misforståelse.

Ifølge Tivoli fik de dispensation til at opføre forlystelsen selvom selve byggetilladelsen ikke var gået igennem. Det skete 14. januar, og derefter handlede parken hurtigt, og får samme aften leveret og monteret den pæl, der udgør 90 procent af forlystelsen.

- Der er en vildfarelse i det her.

- Det der undrer os, det er, at vi 14. januar får en dispensation fra kommunen og derfor monterer 90 procent af forlystelsen, og det er først derefter, de har trukket dispensationen tilbage, siger Dorthe Weinkouff Barsøe

Derefter har kommunen mundtligt tilbagetrukket dispensationen 20. januar, men Tivoli valgte det til trods at montere nogle dekorationer på forlystelsen torsdag 28. januar.

- Vi mener ikke, at man kan lave et standsningspåbud på noget, der er bygget 90 procent færdigt. Så det har vi valgt at sige, at vi ikke forstår, fortsætter hun.

Fatamorgana-and-Orient-Render-1mb.jpg Danmark - 15. jan. 2016 Se videoen: Så vild bliver Tivolis nye million-forlystelse

Spørger man Københavns Kommune så skyldes tilbagetrækningen, at byggetilladelsen ikke er gået igennem endnu. Det fortæller Anne-Sofie Degn, serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Der er ikke givet en byggetilladelse endnu, og så skal man jo ikke begynde at bygge. Miljøundersøgelsen er stadig i gang, og vi har netop i dag sendt en høring ud til alle naboerne, som vi venter svar på.

- De burde være klar over, at de ikke skal bygge. I sidste uge - 20. januar - sagde vi, at de ikke skulle bygge. Og nu har vi så igen fredag påpeget, at de skal standse byggeriet, hvilket de så har gjort, siger hun.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere