Samfund

Trumps talsmand er sikker: Nu kommer beviserne

Forvirringen vokser: Mener Trump at Obama stod bag aflytning ham - eller mener Trump det ikke alligevel

Bliv klogere på sagen her. Video: AP/The Hollywood Reporter
1/2
Næste »

Det bliver mere og mere kompliceret at forstå, hvad Det Hvide Hus og Donald Trump egentligt mener om beskyldningerne mod præsident Obama for at stå bag aflytningen af Donald Trump under præsident-kampagnen i 2016.

Ord-akrobatik, anførselstegn, en mikrobølgeovn og TV-apparater hører til ingredienserne i de alvorlige anklager mod USA's tidligere præsident.

Mandag fastslog presse-talsmand Sean Spicer, at Trumps anklager mod Obama ikke skulle tages for direkte pålydende, da dele af Trumps udfald på Twitter stod i anførselstegn.

Donald Trump ønskede ikke direkte at beskylde Obama for at have aflyttet hans telefoner, lød det fra presse-talsmanden.

Der kommer beviser
Men tirsdag sagde selvsamme Spicer under en pressebriefing, at han var meget sikker på, at anklagerne om aflytningen af Trump ville blive dokumenteret.

- Mr. Trump er 'ekstremt sikker på,' at der vil blive fundet beviser for hans anklage, oplyste Spicer tirsdag.

Spice fortsatte: - Der er klare oplysninger om overvågnings-teknik, som har eksisteret gennem 2016 valget. Jeg vil overlade undersøgelserne til House Intelligence Comitee. Men jeg er sikker på, at han (Donald Trump, red.) føler sig overbevist om, at det der til sidst kommer ud af undersøgelserne vil støtte ham, udtalte Sean Spicer.

Sean Spicer sagde dog ikke noget om, hvorfor Donald Trump ikke bare selv kommer med dokumentationen for hans kommentarer om en Obama-styret aflytning.

Joke om mikrobølge-ovn
Obama selv har taget stærkt afstand fra beskyldningerne og FBI's direktør har ligeledes afvist, at Trump blev aflyttet af dem.

Kellyanne Conway - her i sofaen i det ovale kontor. Brugte angiveligt alternative facts om mikrobølgeovne som spion-udstyr. Foto: AP Kellyanne Conway - her i sofaen i det ovale kontor. Brugte angiveligt alternative facts om mikrobølgeovne som spion-udstyr. Foto: AP  

Præsident Trumps senior-rådgiver, Kellyanne Conway, antydede i weekenden i et interview, at en mikrobølge-ovn for så vidt også kunne være anvendt i aflytningen af Trump.

Det viser sig nu, at Conway muligvis har anvendt alternative facts. For Sean Spicer afviste tirsdag under briefingen, at en mikrobølgeovn kan anvendes til overvågning.

- Kommentaren om mikrobølgeovnen var en vittighed. En sådan ovn er ikke god til at overvåge andre med og jeg tror, at den sag nu er blevet helt opklaret. Lad os lægge den del til side, lød det afværgende fra Sean Spicer.

Sean Spicer blev ifølge New York Times direkte spurgt, om Donald Trump mente, at mikrobølgeovne eller fjernsyns-apparater var blevet brugt til at udspionere ham.

- Jeg vil kun sige, at præsidenten har tweetet om det. Han er ret sikker på, at han blev overvåget under valgkampagnen i 2016, svarede Spicer.

 

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
GHF-formand trækker sig
Ombudsmanden skal tjekke private institutioner
Inatsisartut behandler seks punkter i dag
De handicappede skal have en talsmand
Politiet har fået nye spor i sagen om efterlyst pige
Tre grønlandske taekwondokæmpere til EM
sermitsiaq.ag