Samfund

Tyrkiet vil give syrere arbejdstilladelser

Ret til at arbejde i Tyrkiet skal få færre syrere til at søge mod EU, siger tyrkisk minister efter EU-møde

Tyrkiet har planer om at tilbyde syriske flygtninge arbejdstilladelser for at opmuntre dem til at blive i landet, siger den tyrkiske minister for europæiske anliggender, Volkan Bozkir.

- Vi forsøger at reducere presset fra den illegale indvandring ved at give syrere i Tyrkiet arbejdstilladelser, siger den tyrkiske minister.

Tyrkiet har de seneste måneder været under pres fra EU for at reducere tilstrømningen af flygtninge og migranter til EU.

Bozkir fremsatte udtalelsen efter et møde med EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, som i sidste uge gjorde det klart, at tilstrømningen til EU stadig er for høj.

EU har givet tre milliarder euro (22,4 milliarder kroner) til Tyrkiet i forventning om, at tyrkerne hjælper med at bremse flygtningestrømmen.

Det indgår i aftalen mellem EU og Tyrkiets regering, der blev indgået i november, at tyrkerne i øvrigt skal tage sig godt af de flere end to millioner syriske flygtninge, som befinder sig i landet.

- Vores samarbejde med de tyrkiske myndigheder er positivt. Vi vil fortsætte drøftelserne om en mere effektiv indsats. Vi har set de første fine resultater, som er opmuntrende. Men vi er langt fra tilfredse, siger Timmermans.

Han siger, at der stadig ankommer mellem 2000 og 3000 mennesker dagligt til Grækenland.

Tyrkiet er verdens største værtsland for flygtninge. Over 2,2 millioner syrere har søgt tilflugt i Tyrkiet fra borgerkrigen i deres eget land, som nu fortsætter på sjette år.

Yderligere har 200.000 irakere søgt tilflugt i Tyrkiet sammen med migranter fra Iran, Afghanistan og Afrika. Et meget stort antal af dem bruger Tyrkiet som transitland til Europa.

 

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag