Samfund

Var bange for at arbejde og fik 128.000 af staten: Brugte pengene på vilde ferier

Han glemte bare lige at fortælle myndighederne, at han slet ikke havde brug for pengene

  • Foto: Privatbillede/Stephen Astbury.
Foto: Privatbillede/Stephen Astbury.

32-årige Stephen Astbury fra Storbritannien hævdede i to år, at han var bange for at arbejde, da han led af en depression og angiveligt havde en personforstyrrelse.

Han modtog derfor 15.000 pund, hvad der svarer til 128.000 kroner, i overførselsindkomst, men nu har myndighederne opdaget, at han måske ikke har haft så hårdt brug for pengene, som han selv har forklaret.

Billeder fra Stephen Astbury's Facebook-profil afslørede nemlig, at han har brugt statens penge på at rejse verden rundt. Billederne er taget på ferier, hvor han blandt andet står på ski, snorkler og står på jetski. Det skriver Daily Mail.

Stephen Astbury glemte alt om at fortælle myndighederne, at han ikke længere havde brug for statens penge. Foto: Privatfoto/Stephen Astbury. Stephen Astbury glemte alt om at fortælle myndighederne, at han ikke længere havde brug for statens penge. Foto: Privatfoto/Stephen Astbury.  

Myndighederne har samtidig fundet ud af, at den 32-årige brite også tjener penge på at arbejde i byggebranchen.

Under retssagen lagde anklager i sagen Enza Geldard derfor vægt på, at Stephen Astbury ikke har oplyst, at han 'havde fået det bedre'. Stephen Astbury erklærede sig skyldig, men understregede, at han ikke var klar over, at det var hans pligt at fortælle om sin situation til myndighederne.

Stephen Astbury brugte angiveligt flere af pengene på dyre rejser. Foto: Privatfoto/Stephen Astbury. Stephen Astbury brugte angiveligt flere af pengene på dyre rejser. Foto: Privatfoto/Stephen Astbury.  

Stephen Astbury blev idømt otte måneders fængsel.

- Vi kan se, at du gør alt, du kan for at få dit liv tilbage, så vi forsøger at ordne det her på en sympatisk måde, men straffer dig alligevel. Vi håber, at det forhindrer dig i at fuppe myndighederne og offentligheden igen, fortæller dommeren i sagen Irene Devine ifølge Daily Mail.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Nyt drama i Siumut: Vittus vil vælte Kim Kielsen
VM-drømmen lever endnu for håndboldkvinderne
Her er billederne fra dagens rokade
Karl-Kristian Kruse tilbage som naalakkersuisoq
Faste regler skal styrke behandlingen af misbrug
Vittus Qujaukitsoq: Jeg forlader Naalakkersuisut
sermitsiaq.ag