vejret

DMI om skybrudsvarsler: Det er møghamrende svært

DMI's vagthavende meteorolog afviser kategorisk, at vejrtjenesten råber 'ulven kommer', når de varsler skybrud

  • Denne gang bliver der ingen skybrud, lover DMI. (Foto: Martin Lehmann/Polfoto)
Denne gang bliver der ingen skybrud, lover DMI. (Foto: Martin Lehmann/Polfoto)
1/2
Næste »

Efter et døgn med varsler om skybrud i hele landet og dommedagsrubrikker i samtlige medier, har DMI nu endeligt afvarslet fredagens skybrud.

- Det blev heldigvis ikke så voldsomt, som de første prognoser viste. Nordsjælland, Østjylland og senere Nordjylland kan stadigvæk nå at opleve, at det vil regne godt, men det vil ikke være i nærheden af skybrud, siger DMI's vagthavende meteorolog, Lars Henriksen, til ekstrabladet.dk.

Læs også:
Østersøen tog livet af skybrud

vejret - 6. jul. 2012 Fredagsvejr: Roskilde drukner i regn

Nu har I to gange indenfor en uge varslet skybrud. Har I en aftale med forsikringsselskaberne, eller råber I bare 'ulven kommer'?

- Det er meget vigtigt at understrege, at vi hverken råber 'ulven kommer' eller har en aftale med forsikringsselskaberne. Vi varsler indenfor de kriterier, vi har. Og på baggrund af de informationer vi havde, tydede meget på, at der ville være reel risiko for skybrud, siger Lars Henriksen og henviser til varslet i sidste uge.

- Varslet om skybrud i sidste uge var perfekt. Især hvis man ser, hvad der skete på Sydfyn, men det er møghamrende svært at forudsige skybrud, da det pludselig kan ændre sig.

Problemerne med skybrud er, at de meget kraftige byger ikke er ret store, og prognoserne kan derfor have svært ved at opfange dem.

Skybruddet kan derfor ramme mange steder, måske plus - minus 40-50 kilometer.

Meteorologen kan dog berolige hele landet om, at der for nuværende ikke er risiko for skybrud i de kommende dage.

- Der kommer en koldfront ind lørdag, og den kan give kraftige byger, men ellers bliver det stille og roligt, siger Lars Henriksen.

Se vejrudsigten på vejret.dk

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik