Samfund

Vrede stilladsarbejdere: Blokerede fagforbund

Afsværger ny overenskomst, der netop er vedtaget. Stilladsarbejdere stemte nej

En gruppe stilladsarbejdere blokere her til formiddag fagforbundet 3F's hovedkontor, der ligger i Kampmannsgade i København.

De vrede stilladsarbejdere gav her udtryk for deres utilfredshed med den nye overenskomst, der netop er blevet vedtaget.

Overfor avisen.dk bekræfter 3F, men vil samtidig ikke kommentere blokaden.

Ved aktionen havde stilladsarbejderne medbragt et banner med teksten '’I er ude af trit med medlemmerne'.

Samtidig opsatte de en større mængde klistermærker, der udtrykte utilfredsheden. Efter, at stilladsarbejderne atter var draget af, blev tre mand sat til fjerne klistermærkerne, der i stor mængde var opsat på glasdøre og vinduer.

I byggegruppen under 3F, hvor stilladsfolkene er organiseret, sagde 77 procent nej til den nye overenskomst.

Formand for Stilladsarbejdernes Landsklub John Ekebjærg-Jakobsen er ikke selv til stede, men han kender til aktionen ude foran hovedkontoret.

- Det er nogle stilladsfolk, der gerne vil fortælle forhandlerne, at når tre ud af fire har stemt nej, så er det ikke godt nok. Så er de nødt til at tage det alvorligt. Jeg har har bedt gutterne om at vente til et tillidsmandsmøde på tirsdag, men de ville gerne have en forklaring nu, siger han til avisen.dk.

Stilladsarbejderne savner kædeansvar som værn mod social dumping i den nye aftale. Der er også modstand mod arbejdsgivernes mulighed for at varsle en times overarbejde.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere