Terror

22-årig luftede ekstremistiske holdninger i fængslet

Kriminalforsorgen havde fokus på Omar Abdel Hamid El-Hussein på grund af ekstremistiske holdninger under fængselsophold. Ikke usædvanligt at unge radikaliseres i fængslet, siger tidligere PET-chef

Han er komplet fucked up i hovedet, siger terror-forsker Lars Erslev
1/2
Næste »

Allerede under et af søndagens pressemøder oplyste PET, at den 22-årige terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein var 'under radaren', men på daværende tidspunkt ville PET-chefen Jens Madsen ikke kommentere yderligere på sagen.

Nu uddyber Kriminalforsorgen så, præcis hvorfor den 22-årige var i PET's søgelys. Ritzau skriver, at Kriminalforsorgen advarede PET om den 22-årige, fordi han udtrykte ekstremistiske holdninger, mens han sad fængslet for et groft knivoverfald. Overfaldet skete i et S-tog i november 2013.

omar.jpg Terror - 16. feb. 2015 Terror: To sigtet for medvirken til drab

Sikkerhedschef i Kriminalforsorgen, Michael Gjørup, siger til nyhedsbureauet, at man ikke giver oplysninger om bestemte personer.

- Men jeg kan sige så meget, at det var en person, som vi havde fokus på, lyder det.

Når Kriminalforsorgen får meldinger om ekstremisme, gives beskeden videre til PET, ligesom den pågældende under ekstra opsyn i form af såkaldt monitering.

Tidligere PET-chef: Ikke usædvanligt
Til Ritzau siger den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, at det langt fra er atypisk, at unge radikaliseres i fængslerne.

- I fængslet har de indsatte tid til at drømme. Her kan det være fristende at hengive sig til at være deltager i en hellig krig. Se bare på briten Richard Reid, siger Hans Jørgen Bonnichsen med henvisning til den britiske 'skobomber', der i december 2001 forgæves forsøgte at detonere sprængstof i sine sko på et American Airlines-fly.

SOLO EB Terror - 16. feb. 2015 Betjent reddet af skudsikker vest

Her ligger han dræbt på Nørrebro

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere