Terror

Al-Qaeda tager skylden for hotel-terror: Mindst 23 dræbt

Antallet af dræbte ofre for hotel-terroren i Burkina Faso stiger stadig

Se billeder fra Splendid Hotel. (Foto: AP)

I går aftes blev Splendid Hotel og en nærliggende cafe i hjertet af Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou angrebet af terrorister, der med bomber og skydevåben skød løs på forsvarsløse turister og diplomater.

Ifølge præsidenten Roch Marc Christian Kabore har Al-Qaeda taget ansvaret for terroraktionen, hvor dødstallet nu er steget til 23 dræbte foruden de fire terrorister, der deltog i angr ebet.

 

Det arabiske nyhedsmedie Al Jazeera beretter, at to af de fire terrorister tilsyneladende er kvinder.

De fire terrorister udløste først flere bilbomber, hvorefter de stormede hotellet.

Gidselsituation og nyt angreb
Foruden de 23 dræbte blev mindst 33 personer såret ved angrebet. Herefter udviklede angrebet sig til en gidselsituation, hvor 126 blev holdt fanget.

De blev lørdag morgen befriet, da sikkerhedsstyrker ryddede hotellet. De nationale styrker fik blandt andet støtte fra franske enheder, der over natten var fløjet til hovedstaden for at bistå redningsaktionen.

Franskmændene befandt sig allerede i nabolandet Mali, hvor landets militærestyrker er massivt tilstede.

En befriet kvinde føres væk fra stedet af franske sikkerhedsstyrker  (Foto: AP) En befriet kvinde føres væk fra stedet af franske sikkerhedsstyrker (Foto: AP)

Kort efter, at Splendid Hotel var ryddet og man her havde skudt og dræbt 3 terrorister, kom meldinger om et nyt angreb.

Denne gang var det på et nærliggende hotel, hvor en undsluppet terrorist tog ophold. Vedkommende blev efter en kort ildkamp nedkæmpet.

Marys tur i fare
Fredagens angreb kan få konsekvenser for kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen.

De to skal nemlig efter planen besøge den vestafrikanske nation mellem 24. og 26. januar. Rejsens fokus er kvinders rettigheder og Burkina Fasos demokratiske udvikling.

- Vi har hele tiden vidst, at det var et område med skrøbelig stabilitet. Det er klart, at vi hele tiden skal vurdere, hvad sikkerhedssituationen er. Det kigger vi på i øjeblikket for at se, om vi skal ændre rejsen, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere