Terror

Britisk politi: Far til fire sigtet for London-terror

Attentatmanden blev tilsyneladende reddet fra rasende tililende af en imam, som beordrede dem til at lade føreren af varebilen være, til politiet nåede frem

Optagelsen her viser, da Osborne bliver anholdt.
1/2
Næste »

En 47-årig mand er blevet arresteret og sigtet for blandt andet terror, efter han lidt over midnat natten til mandag kørte en varebil ind i en gruppe muslimer, der netop havde forladt en moské i den nordlige del af London.

Det oplyser britisk politi.

Ifølge det britiske politi, Scotland Yard, er der tale om en 47-årig far ved navn Darren Osborne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto af Darren Osborne. Privatfoto Foto af Darren Osborne. Privatfoto  

BBC skriver, at Osborne er opvokset i Western-super-Mare i det sydvestlige England, og at han har fire børn. Han var ikke kendt af politiet i forvejen.

Reddet af imam
En person er død og otte er såret, heraf to alvorligt, efter at en gerningsmand 20 minutter over midnat pløjede en varevogn ind i en menneskemængde tæt ved en moske i Finsbury Park. Ifølge vidner råbte gerningsmanden; 'jeg vil dræbe muslimer', inden han blev overmandet af tililende.

Det kan ikke udelukkes, at den dræbte faktisk allerede var død, inden han blev ramt af varebilen. Ifølge Neil Basu, national anti-terror koordinator, ramte bilen en gruppe mennesker, der forsøgte at hjælpe en ældre mand, der forinden var kollapset  på fortorvet foran kulturcenteret.

Både den dræbte og alle de sårede er muslimer.

Fjerde terrorangreb på tre måneder
Attentatmanden blev tilsyneladende reddet fra rasende tililende af en imam, Mohammmed Mahmoud, som beordrede dem til at lade føreren af varebilen være til politiet nåede frem.

Efter blot otte minutter blev angrebet erklæret for at være et 'terror-angreb'. Premierminister Theresa May kaldte angrebet for 'sygt' med det formål at splitte nationen.

Hændelsen er det fjerde terrorangreb i Storbritannien i løbet af de sidste tre måneder.

britain-pedestrians-struck 112 - 19. jun. 2017 May samler sikkerhedsråd efter potentiel terror i London

britain-pedestrians-struck 112 - 19. jun. 2017 Pløjer fodgængere ned ved moské: En dræbt og flere sårede

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere