Terror

Hurtig hævn: 39 militante dræbt efter terrorangreb

Pakistan blev torsdag udsat for et af de værste terrorangreb i nyere tid. Pakistans hær har reageret med modangreb

  • Mindst 75 mennesker mistede torsdag livet, da en selvmordsbombemand angreb under en bøn. Foto: AP
Mindst 75 mennesker mistede torsdag livet, da en selvmordsbombemand angreb under en bøn. Foto: AP

Mindst 75 mennesker mistede torsdag livet, da en terrorist sprængte sig selv i luften ved en sufi-helligdom i landsbyen Sehwan Sharif i Sindh-provinsen.

Islamisk Stat var hurtigt ude at tage skylden for angrebet, der var rettet mod sufierne, der udgør et muslimsk mindretal, der ikke er velanset blandt især ekstreme islamistiske grupper. Islamisk Stat selv har proklameret, at angrebet var rettet mod en shiamuslimsk forsamling.

112 - 16. feb. 2017 72 dræbt i voldsomt angreb

Flere i Pakistan har efter torsdagens angreb stillet spørgsmålstegn ved myndighedernes evne til at styre militante grupper i landet, men siden angrebet har regimet forsøgt at sætte hårdt mod hårdt og svare igen oven på angrebet.

Således melder pakistanske sikkerhedsstyrker, at de har dræbt mindst 39 mistænkte militante islamister rundt omkring i landet i en storstilet aktion som reaktion på angrebet. De militante skulle være blevet dræbt i ildkampe ved de militantes skjulesteder.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Studerende har tændt lys ved stedet, hvor torsdagens angreb fandt sted. Samtidig fordømmer de angrebet i beskeder, der er placeret sammen med lysene. Foto: AP Studerende har tændt lys ved stedet, hvor torsdagens angreb fandt sted. Samtidig fordømmer de angrebet i beskeder, der er placeret sammen med lysene. Foto: AP  

Foruden de 39 drab, skulle 47 personer være blevet anholdt i løbet af nattens aktioner. Flere af dem er anholdt i samme provins, som angrebet fandt sted.

Samtidig lyder det fra Pakistan, at de har afleveret en liste til Afghanistan med navne på 76 mistænkte terrorister. Pakistan kræver øjeblikkelig handling fra Afghanistan, og at terroristerne bliver udleveret til Pakistan.

Det er uklart, hvem der er på listen, men det pakistanske militær har længe hævdet, at blandt andre lederen af Taliban i Pakistan, Mullah Fazlullah, befinder sig i Afghanistan, hvorfra han styrer angreb i Pakistan.

Torsdagens angreb fandt ifølge politiet sted ved at bombemanden gik ind blandt de bedende, der var samlet, og detonerede sprængladningen.

Op mod 150 mennesker blev såret i angrebet, der er det blodigste i flere år i Pakistan.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
GE: Ansatte ofre for symbolpolitik
Politiet: ”Børnelokker-sagen er helt ud over normalen”
Stjernespillere klar til spændende slutspil
200 millioner drøftet i næsten tom sal
Kapløb om attraktive pensions-millioner
Varetægtsfængsling forlænget
sermitsiaq.ag