Terror

Lagde Jihad-video på Facebook før angreb

En video på Omar El-Husseins Facebook-side omhandler hellig krig. Videoen er lagt op mindre end en time før det første terrorangreb

Her blev den mistænkte dræbt
1/3
Næste »

Cirka 45 minutter inden det første angreb mod kulturhuset Krudttønden lørdag blev der lagt en video op på en Facebook-profil tilhørende den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein med en hymne om sværdets Jihad (væbnet Jihad) - altså hellig krig.

Videoen er produceret af et selskab, der kalder sig 'Proud Muslim' og er lagt på YouTube på en kanal, der virker til at have stærk sympati med Islamisk Stat. Flere af videoerne, der er lagt op på samme YouTube-kanal, viser det karakteristiske sorte IS-flag. Omar El-Hussein medvirker ikke i videoen.

omar.jpg Terror - 16. feb. 2015 Terror: To sigtet for medvirken til drab

I videoen, som er lagt på YouTube 5. februar, synges der på arabisk, men Ekstra Bladet har fået oversat teksten, som blandt andet lyder:

'Snart snart, vil i se det ubeskrivelige' og 'formålet er at ødelægge dig, derfor er sværdet blevet gjort skarpt.'

'Vi vil komme til jer, med slagtning og død. Med frygt og stilhed, vil vi myrde de nøgne. I tabte offentligt (med at bekrige os), så smag vore rædsel. Og flygt tilbage i mørkets lys', lyder det ligeledes.

OBS!!!!!BILLEDET MÅ IKKE ANVENDES PÅ NETTET AF ANDRE FØR AVISMAGER SIGER OK!!! Terror - 16. feb. 2015 Far til terror-mistænkt: Jeg er i chok

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke sagt noget om den 22-åriges mulige tilknytning til islamistiske grupperinger, men PET har meldt ud, at de havde kendskab til den unge mand forud for angrebet.

Samtidig har Kriminalforsorgen fortalt, at han udtrykte ekstremistiske holdninger, mens han sad fængslet for et groft knivoverfald. Han kom ud cirka to uger før terrorangrebet lørdag.

omar.jpg Terror - 16. feb. 2015 22-årig luftede ekstremistiske holdninger i fængslet

Det var heller ikke tilfældigt, at den 22-årige formodede terrorist gik efter en jødisk synagoge, da han var på drabstogt i København sent lørdag aften.

Ifølge flere klassekammerater, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, gik den 22-årige nemlig rundt med et indædt had til jøder. Selv har han palæstinensiske rødder, men er født og opvokset i Danmark.

- Han var gennemsyret af had til jøder og var meget aggressiv, når han talte om Israel-Palæstina-konflikten, fortæller en 22-årig tidligere klassekammerat.

SOLO EB Terror - 16. feb. 2015 Betjent reddet af skudsikker vest

Den 22-årige, som i terror-termer kaldes en 'ensom ulv', fordi han handlede alene i terrorangrebet, har ironisk nok en ulv som profilbillede. Billedet er dog lagt på allerede i september 2013 - altså før knivstikkeriet i S-toget.

Han står listet som ansat ved 'Murder Inc'. Derudover afslører hans profil, at han er medlem af adskillige grupper, som støtter Palæstina.

Terror-ekspert Lars Erslev: Det er komplet fucked up i hovedet

Der blev lagt blomster ved drabsstedet for mistænkte

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere