Terror

Mindst en anholdt på Østerbro: Politiet graver efter spor

En ung mand blev overmandet og ført væk af politiet efter stor aktion ved Vognmandsmarken. Politiet er fortsat i gang på stedet

Se en af anholdelserne her. Først bliver manden anholdt foran en politibil, hvorefter han bliver ført over i civilbil. Læservideoen er optaget i området omkring Vognmandsmarken
1/15
Næste »

Se alle billederne fra Østerbro i galleriet herover

Opdatering klokken 15:48: Ifølge Ekstra Bladets reportere på stedet er politiet gået i gang med at grave i jorden foran nogle altaner på Vognmandsmarken. Der er desuden sat afspærringstape på affaldscontainere i området.

Opdatering klokken 14.35: - Vi arbejder stadig mange steder og følger mange spor, men vi kan ikke kommentere yderligere på nuværende tidspunkt, lyder den korte melding fra politiet i forhold til dagens ransagninger - blandt andet i Mjølnerparken og på Østerbro.

Opdatering klokken 14.13: Politiet er i gang med at bære forskellige ting ud af den ransagede lejlighed - heriblandt en computerharddisk og noget, der ifølge Ekstra Bladets mand på stedet minder om en slags kemikalier.

Se mere video på Local Eyes.

To mænd, der kom kørende til stedet i en rød bil, blev tilbageholdt og lagt i håndjern foran bygningen, mens politiet undersøgte bilen. Det vides ikke, om de har relation til lejligheden. Den ene mand blev sluppet fri, mens den anden blev kørt væk af politiet.

Opdateret klokken 13.03: Der er lige nu en aktion i gang i en lejlighed i Vognmandsmarken ved Hans Knudsens Plads på Østerbro. Flere betjente i skudsikre veste står omkring en opgang, og flere hunde er indsat i området.

Betjente bevæbnet med maskinpistoler er rykket ind i ejendommens kælder. Tidligere på dagen blev en ung mand anholdt tæt ved opgangen.

Live Blog Terror på østerbro
 

--- --- ---

Kampklædte betjente dukkede omkring 10.30 op på Østerbro og sneg sig rundt om bygninger, indtil de cirka 15 minutter senere fik anholdt en ung mand.

Det fortæller øjenvidner til Ekstra Bladet. Politiet kan på nuværende ikke bekræfte anholdelsen, som - taget politiets kampstyrker i betragtning - må formodes at have relation til lørdagens terrorangreb mod først et kulturarrangement og senere en jødisk synagoge.

Terrorgrafik.jpg Terror - 15. feb. 2015 Grafisk overblik: Terror i København

- Anholdelser og ransagninger rundt omkring i København kan vi ikke kommentere på lige nu, siger politiinspektør Jørgen Skov.

Et vidne, der overværede politiets aktion, fortæller til gengæld til Ekstra Bladet:

- Der kommer to politifolk gående med hævede våben. Det er tydeligt at se, at de leder efter nogen, fortæller en kvinde, der bor på Æbeløgade til Ekstra Bladet.

Politiets styrker på Østerbro. (Foto: Jakob Rasmussen) Politiets styrker på Østerbro. (Foto: Jakob Rasmussen)

Mændene gik ned på knæ og 'virkede afventende' ved den bygning, der blandt andet lægger hus til en Fakta, og flere betjente sluttede sig efterfølgende til.

- Der kom to mere, som var maskerede - og kort efter kom der fire biler, som ligner sådan nogle PET-biler, fortæller øjenvidnet. Også to militærkøretøjer ankom til stedet.

finn2.jpg Terror - 15. feb. 2015 Den myrdede var kendt filminstruktør

Kort efter kom to mørkklædte betjente gående rundt om hjørnet fra Vognmandsmarken. Mellem sig havde de en ung mand i grå hættetrøje, som var iført håndjern.

- Han blev lagt ned og en af betjentene satte sig på ham, mens den anden sigtede på ham med sit våben, siger øjenvidnet.

En ung mand er blevet anholdt på Østerbro. (Privatfoto) En ung mand er blevet anholdt på Østerbro. (Privatfoto)  

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet står flere betjente foran en ejendom ved Hans Knudsens Plads, som ligger tæt ved. De vil heller ikke kommentere på relationen til gårsdagens terrorangreb, men siger blot, at 'politiet arbejder på stedet.'

Ekstra Bladet følger sagen

Politiet var i aktion i gaderne Vognmandsmarken, Glænøgade og Venøgade på Østerbro. Lige nu bliver en lejlighed på Vognmandsmarken ved Hans Knudsens Plads ransaget. (Google Maps) Politiet var i aktion i gaderne Vognmandsmarken, Glænøgade og Venøgade på Østerbro. Lige nu bliver en lejlighed på Vognmandsmarken ved Hans Knudsens Plads ransaget. (Google Maps)  

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
sermitsiaq.ag