Terror

Talsmand: Bilbombe ved tyrkisk kaserne var nøje planlagt

De tyrkiske myndigheder har endnu ikke oplysninger om, hvem der står bag et blodigt bilbombeangreb i Ankara

Alt tyder på, at Tyrkiet har været udsat for et "nøje planlagt" angreb, siger den tyrkiske regerings talsmand Numan Kurtulmus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En bil ladet med sprængstof er onsdag aften detoneret ved siden af militærbus nær en kaserne og flere andre regeringsbygninger i Tyrkiets hovedstad Ankara og har dræbt mindst 28 personer og såret 61.

Ifølge Numan Kurtulmus har de tyrkiske myndigheder endnu ingen viden om, hvem der står bag angrebet.

Tidligere onsdag blev en tyrkisk sikkerhedskilde ellers citeret for, at indledende undersøgelser peger på, at det er den militante organisation Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står bag angrebet.

Men dette bliver altså ikke bekræftet af den tyrkiske regering.

Til gengæld understreger Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at man forsat vil bekæmpe angreb i og uden for landets grænser og lover "repressalier".

Angrebet har da også allerede haft konsekvenser, da premierminister Ahmet Davutoglu, som skulle rejse til Bruxelles senere onsdag aften, nu har aflyst sin tur.

Aflysningen betyder, at ét af flere såkaldte minitopmøder forud for et EU-topmøde ikke bliver til noget. Ved selve topmødet bliver flygtningekrisen, som både EU og Tyrkiet er dybt berørte af, et centralt emne.

Flere vidner på stedet for ulykken har beskrevet, at mindst tre busser og flere biler brød i brand efter eksplosionen, skriver Sky News.

Et vidne siger også til Reuters, at han hørte et enormt brag, kunne se kraftig røg og opfattede en slem lugt, selv om han befandt sig flere blokke fra eksplosionsstedet.

Tyrkiet har i den seneste tid været ramt af flere voldsomme angreb.

I oktober sidste år detonerede to selvmordsbombere eksplosiver midt i en prokurdisk demonstration ved Ankaras hovedbanegård. Flere end 100 personer blev dræbt ved angrebet.

Og i sidste måned blev 10 mennesker dræbt i et angreb i Istanbul, hvor den militante gruppe Islamisk Stat er hovedmistænkt.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
To nye piloter klar
Trump vil åbne for olieboringer i Arktis
Akutaaneq Kreutzmann i DM-semifinale med Ribe-Esbjerg
Rigsfællesskabet etablerer Nordpol-beredskab
sermitsiaq.ag