Terrormistænkt løsladt for to uger siden

Nye oplysninger fra politiet: Den mand, der lørdag skød og dræbte to mennesker og sårede fem, er kendt af politiet for blandt andet vold og overtrædelse af våbenloven

00:59
På et pressemøde søndag fortalte PET, at de godt kendte til den terrormistænkte i forvejen

Den formodede gerningsmand til gårsdagens terrorangreb i København er en 22-årig mand, der er født i Danmark.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Han er endvidere kendt i bandesammenhæng, lyder det.

Derudover kan Ekstra Bladet afsløre, at den 22-årige er blevet løsladt fra fængslet for blot cirka to uger siden efter at have afsonet en dom for grov vold i Københavnsområdet.

Se også: Grafisk overblik: Terror i København

Politiet beskriver også, hvordan de under dagens ransagninger og eftersøgning i området omkring Mjølnerparken har fundet beklædning og et automatvåben, der svarer til det, som gerningsmanden ved Krudttønden var iført og anvendte.

- De tekniske undersøgelser skal nu fastlægge om det er tilfældet.

112 - 15. feb. 2015 - kl. 16:53 Sådan blev Dan dræbt

Næste skridt er blandt andet at klarlægge den formodede terrorists færden før, under og efter skudattentaterne, ligesom politiet i samarbejde med PET forsøger at finde ud af, om den 22-årig har modtaget bistand fra andre.

Den 22-årige nåede at dræbe to mennesker - en 55-årig filminstruktør under et debatarrangement samt en 37-årig vagt ved en jødisk Bat Mitzvah - før han selv blev skudt og dræbt under en konfrontation med politiet tæt ved Nørrebro Station.

Fem politimænd, heriblandt to PET-livvagter, blev også ramt af skud under de to angreb, men er alle uden for livsfare. PET meldte på et pressemøde tidligere i dag ud, at de også havde kendskab til den unge mand, men ville dog ikke uddybe i hvilken sammenhæng.

Terror - 15. feb. 2015 - kl. 15:06 Dette kan være terroristens våben

FØLG SAGEN LIVE HER - ARTIKLEN FORTSÆTTER EFTER LIVE-BOKSEN:

Live Blog Terror på østerbro
 

I pressemeddelelsen melder politiet også endnu engang ud, at det er politiets klare opfattelse, at den 22-årige mand står bag begge gårsdagens skudattentat.

Da han blev skudt, skete det, efter han selv havde åbnet ild mod politiet.

Se også: Jødiske samfund: Vi vil have mere sikkerhed

- Den pågældende var på det pågældende tidspunkt i besiddelse af to pistoler og var iført beklædning svarede til det, som gerningsmanden ifølge det oplyste signalement bar ved skudepisoden i Krystalgade, skriver politiet.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen