Terror

Tyrkisk politi anholder 59 efter Istanbul-bombe

De personer, tyrkisk politi har anholdt i kølvandet på selvmordsbombe-angrebet i Istanbul, mistænkes for at være tilhængere af IS

Det var i nærheden af Den Blå Moské i Istanbul, at et selvmordsbombe-angreb dræbte ti personer. Her bliver nysgerrige forsøgt holdt på afstand i minutterne efter eksplosionen. (Video: AP)
1/2
Næste »

Politiet i Tyrkiet har anholdt 59 personer, der mistænkes for at være IS-tilhængere, efter selvmordsbombe-angrebet i Istanbul tirsdag.

Det skriver Sky News.

Ifølge Sky News blev 22 ejendomme ransaget i kølvandet på angrebet tirsdag, men det er ikke bekræftet, om de anholdte kan kobles til angrebet.

Se også: Tysk minister: Otte tyskere er dræbt af bombe Istanbul

Otte tyskere dræbt
Terror-angrebet fandt sted tirsdag morgen på Sultanahmet-pladsen i et populært turist-område af Istanbul tæt på Den Blå Moské.

Her detonerede en selvmordsbomber sine sprængstoffer, og 10 personer mistede livet, heraf otte tyskere. Samtidig blev 15 personer såret.

Myndighederne i Peru har ifølge Sky News bekræftet, at en peruaner er død i angrebet. Blandt de 15, der er såret, er folk fra Norge, Tyrkiet, Tyskland, Sydkorea og Peru.

Turkey Explosion Terror - 12. jan. 2016 Islamisk Stat hovedmistænkt for eksplosion: Man lærer at leve med frygten

Danskere i Tyrkiet bør undgå offentlige pladser
Som en reaktion på angrebet har det tyske udenrigsministerium advaret alle tyskere mod at befinde sig i nærheden af turist-attraktioner af frygt for lignende angreb, skriver Ritzau.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer ligeledes danskere i Tyrkiet til at være på vagt efter angrebet i Istanbul:

- Danskere bør indtil videre undgå offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet, lyder det på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Selvmordsbomber medlem af IS
Tyrkiets præsident Recep Erdogan sagde tirsdag, at det var en syrisk selvmordsbomber, der stod bag angrebet på Sultanahmet-pladsen.

Ifølge Tyrkiets premierminister Ahmet Davutoglu er selvmordsbomberen medlem af Islamisk Stat, skriver Sky News.

Ingen gruppe har taget ansvaret for angrebet i Istanbul.

FAKTA: Bombe raserer travlt turistområde i Istanbul

Tirsdag formiddag rystede et bombeangreb Sultanahmet-pladsen i hjertet af Tyrkiets største by, Istanbul.

I Sultanahmet-kvarteret finder man flere af Istanbuls mest populære seværdigheder, og området tiltrækker derfor mange turister.

* Sultanahmet-pladsen var det sportslige og sociale centrum af Konstantinopel, som var hovedstaden i Det Byzantinske Rige, som også er kendt som Det Østromerske Kejserdømme.

* Ved siden af pladsen ligger den historiske moské Sultan Ahmet Camii fra 1616. Den kaldes populært Den Blå Moské. Moskeen blev indskrevet på Unescos verdensarvsliste i 1985.

* Ikke langt derfra ligger Hagia Sofia, som er den største kirkebygning i Istanbul. Den blev opført som katedral og paladskirke mellem 532-537, men blev indviet til moské i 1453. I dag fungerer bygningen som museum.

* Det store museum for tyrkisk og islamisk kunst, Türk ve Islam Eserleri Müzesi, er også at finde et stenkast fra Sultanahmet-pladsen. På museet vises islamisk kunst fra 600-tallet frem til 1900-tallet og har verdens vigtigste samlinger af tyrkiske tæpper.

Kilder: Reuters, Gyldendal, Ritzau.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere