Dræbermyg på vej mod Danmark

Kan i værste tilfælde medføre døden - Den er set i vore nabolande

  • Den farlige tigermyg har muligvis kurs mod Danmark. (Foto: PR-foto)
Den farlige tigermyg har muligvis kurs mod Danmark. (Foto: PR-foto)

Den er senest set i Holland, Frankrig, hos vore naboer mod syd i Tyskland, og ifølge forskere sågar også på svenske Øland. Og nu har den smittebærende Tigermyg, der oprindelig stammer fra Kina og Sydøstasien, måske også sat kursen mod Danmark.

Myggen er farlig for mennesker, fordi den overfører såkaldt Denguefeber, der typisk udvikler sig med influenza-lignende symptomer. En særlig afart kan ligefrem give indre blødninger og i sidste ende medføre døden.

Forskerne vil som følge af, at Tigermyggen allerede har fundet vej til andre europæiske lande, ikke udelukke, at den også kan være på vej til Danmark. Og der skal ikke meget til.

Rejser i bildæk
Således menes myggen at have bevæget sig til Europa i bildæk med stillestående vand, eftersom dækkene er perfekte for huntigermyggen at lægge sine æg i.

Tigermyggen har foretaget sine rejseforberedelser, da den også har tilpasset sig et liv tæt på mennesker i storbyerne. Den kan nemlig nøjes med ganske små og ofte forurenede mængder vand til sin æglægning.

I storbyerne er temperaturerne også oftere højere end ude på landet, og myggen har derfor her lettere ved at overleve i længere tid.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen