Flagermus med ufatteligt lang tunge fanget på video

For første gang nogensinde er en sjælden flagermus blevet filmet i høj opløsning, mens den bruger sin rekordlange tunge til at slubre nektar ud af en blomst.

  • Dette er ikke flagermusen, der er omtalt i artikel. (Foto: AP)
Dette er ikke flagermusen, der er omtalt i artikel. (Foto: AP)

Den nektarsugende flagermus (Anoura fistulata) har verdens længste tunge i forhold til dens kropslængde sammenlignet med andre kendte pattedyr i verden.

Dyret er kun omkring fem centimeter langt, men dens tunge er i sig selv ni centimeter lang – halvanden gang flagermusens kropslængde.

Den ni centimeter lange tunge er måske lettere at forholde sig til, hvis man forestiller sig, at flagermusen var et menneske – så ville det nemlig svare til, at han havde en tre meter lang tunge.

Se videoen på Videnskab.dk: Her er flagermusen med verdens længste tunge

I denne video i høj opløsning, der første gang blev vist som del af National Geograpic Channel’s ’Untamed Animals’ dokumentarserie, ses flagermusen, mens den er ved at indtage et lækkert måltid fra dens yndlingsblomst.

Når flagermusen ikke samler nektar fra den tunnellignende blomst, Centropogon nigricans, er dens tunge trukket tilbage og opbevaret imellem dens ribben.

Læs også på Videnskab.dk: Blind mand ser som en flagermus

Den menneskelige rekordindehaver af ’verdens længste tunge’ er Chanel Tapper fra Californien. Hendes tunge er næsten 10 centimeter lang.

Du kan se Chanel Tappers imponerende lange tunge i videoen på Videnskab.dk

Andre artikler på Videnskab.dk:

Musvitter bider hovedet af flagermus

Kan kinesisk dreng virkelig se i mørke?

Er denne dreng magnetisk?

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere