Efter sex: Så skal vi tjekke mobilen

Nomophobia er navnet på frygten for at miste sin mobiltelefon. Men hvor mange lider af det?

Vi griber ud efter mobiltelefonen som det første efter at have dyret sex. Hvorvidt vi opdaterer vores facebook, twitter eller lige ringer hjem og siger vi bliver forsinket, skal være usagt. I hvert fald griber en femtedel ud efter telefonen efter sex i følge Harris Interactives brugerundersøgelse blandt 2000 smartphone-brugere.

Der er nok ikke tale om et stort epokegørende stykke videnskab, ja, vel knap nok videnskab, men undersøgelsen giver et billede af, hvor glade vi er for smartphonen.

Læs også: TV: Bruden sms'er til brylluppet

Halvdelen siger at de tjekker mobilen i sengen om aftenen. 2 ud af 5 indrømmer, at de tager smartphonen med på toilettet, hvilket måske dæmper lysten til at låne en telefon af andre. I øvrigt har toiletmobiltelefonien afstedkommet flere apps, hvor man kan dele sine oplevelser med andre.

Mobil ved siden af kniv og gaffel
Telefonen er også med på middagsbordet hos hver tredje - mens hver tiende siger, at de aldrig ville kunne gennemføre en religiøs ceremoni uden deres mobil.

I den mere alvorlige ende siger 24 procent af respondenterne, at de har tjekket mobilen mens de kører en bil.

Vi er blevet mere afhængige
Frygten for at miste mobiltelefonen er også udbredt - og psykologer har navngivet den. Det hedder nomophobi - no-mobile-phone phobia - og 94 procent af deltagerne i undersøgelsen siger, at de konstant frygter at miste telefonen. For fire år siden viste en tilsvarende undersøgelse, at kun 53 procent frygtede at miste mobilen.

73 procent sammenlignede ligefrem følelsen af en forsvundet telefon med ren panik. En lille procentdel gik så langt som til at sige, at de ville blive fysisk syge, hvis mobilen blev væk.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen