Høreapparater kan blive fortid

Det vil måske være et sær syn, at se folk med høreapparater fremover. Forskere har haft held til at give hørelsen tilbage til ørkenrotter

  • Det måske snart slut med høreapparater. Forskere har haft succes med at genskabe hørelsen hos ørkenrotter. (Foto: Jens Dreisling)
Det måske snart slut med høreapparater. Forskere har haft succes med at genskabe hørelsen hos ørkenrotter. (Foto: Jens Dreisling)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Hvis man skulle være så uheldig at få nedsat hørelse, så vil den bedste mulighed for at høre igen være at få et høreapparat. Men i fremtiden vil det måske være muligt at få hørelsen tilbage uden brug af høreapparat. Det skriver medwatch.dk.

Britiske forskere skulle nemlig have haft held til at genskabe hørelsen hos ørkenrotter ved hjælp blandt at bruge stamceller.

Hørelsen skulle efter sigende være forbedret ved at bruge en kemisk blanding, der genskaber nerverne i øret, som sender signaler til hjernen, der dermed bliver til en af de lyde vi kender fra vores hverdag.

De personer, der for eksempel ikke kan høre, at man bladrer i en avis, vil fremover kunne høre, at der bliver bladret til en ny side. Og endda også kunne komme til at høre opvaskemaskinene, når den bipper, at den er færdig.

Men i følge medwatch.dk vil der gå et stykke tid, før man kan overføre den nye viden til mennesker. Det er nemlig et problem i anvendelsen af stamceller, da man frygter at det kan skabe svulster hos patienterne.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik