Slankepille skaber mirakler

Danske forskere lover dobbelt så stort vægttab med ny slankepille, der er både effektiv og uden alvorlige bivirkninger

Danske forskere har udviklet en mirakelpille, som giver dobbelt så stort vægttab som de kendte slankemidler. Pillen er allerede testet på mennesker, og mangler kun de sidste forsøg og godkendelser, inden den om få år kommer på markedet.

Det er forskere ved Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, der sammen med firmaet NeuroSearch A/S har udviklet pillen.

- Svært overvægtige patienter, der typisk opnår et vægttab på tre til fem kilo med eksisterende lægemidler, kan nu forvente omkring 10 kilos vægttab alene med slankepillen. Hvis man derudover kombinerer det med den rette diæt, kan det samlede vægttab komme op på omkring 20 kilo, siger prof. dr.med. Arne Astrup, som er en af forskerne bag den nye pille.

Slankemidlet har ikke nogle alvorlige bivirkninger, og består at et molekyle, som er udviklet af NeuroSearch.

- Det virker samtidigt på tre appetitregulerende systemer i hjernen på en meget effektiv måde, siger direktør i NeuroSearch, Flemming Pedersen.

Pillen lyder som en gave til alle os, der har et par kilo for meget på sidebenene - snup en pille og bliv slank - men desværre er pillen ikke lavet til os:

- Slankepillen er ikke udviklet som en behandling mod lettere overvægt. Her gælder fortsat en diætetisk indsats sammen med regelmæssig motion. Slankemidlet er blot en hjælp til de, der allerede har problemer med svær overvægt, siger Arne Astrup.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Nyt drama i Siumut: Vittus vil vælte Kim Kielsen
VM-drømmen lever endnu for håndboldkvinderne
Her er billederne fra dagens rokade
Karl-Kristian Kruse tilbage som naalakkersuisoq
Faste regler skal styrke behandlingen af misbrug
Vittus Qujaukitsoq: Jeg forlader Naalakkersuisut
sermitsiaq.ag