Nuttede hjerteknusere på 106 og 143 kilo

Søde, forældreløse dyr med store øjne - se et par eksempler på video her. Nu skal lille Mitik på 106 kilo stjæle storbyen New Yorks hjerter, mens Pakak skal charmere Indiana

  • Mitik (øverst) og Pakak blev hjertevenner i Alaska SeaLife Center. Men lille Mitik  lærte at nikke den noget større Pakak en skalle, hvis han kom for tæt på Mitiks 'mor'. (Foto: Alaska SeaLife Center)
Mitik (øverst) og Pakak blev hjertevenner i Alaska SeaLife Center. Men lille Mitik lærte at nikke den noget større Pakak en skalle, hvis han kom for tæt på Mitiks 'mor'. (Foto: Alaska SeaLife Center)
1/2
Næste »

Mitik var spæd, underernæret, syg og ulykkelig, da han 29. juli i år prøvede at kravle ombord på en båd i rum sø ud for Alaska, USA.

Den lille blev reddet, gode mennesker gav ham sondemad og passede ham - og nu er han på vej til at knuse alle dyreelskende amerikaneres - og turisters! - hjerter i New York Aquarium i Brooklyn tæt ved forlystelsescentret Coney Island.

Vejede skravlede 80 kilo
Mitik er hvalros, han var kun ni uger gammel, da han blev fundet, men er nu 15 uger. Efter at være blevet passet og plejet på Alaska SeaLife Center har han nået en tilstand, hvor han kan komme ud af det helt beskyttede miljø og hilse på en lidt større verden.

Hvalros-babyen, som fra sine skravlede 80 kilo har nået en for hans art og alder passende vægt på omkring 106 kilo, vil i akvariet i Brooklyn blive selskab for to andre hvalrosser - og det er godt for ham og for dem, fordi hvalrosser er sociale dyr, som ikke trives i ensomhed.

Sociale dyr
New York Aquarium er blandt de få anlæg i USA, som kan vise publikum de store havdyr, men en af akvariets to hvalrosser, Nuka, er 30 år og dermed en ældre dame med begrænset levetid foran sig. Skulle Nuka dø, ville den anden New York-hvalros, 17-årige Kulu, være alene, med mindre der kom en ny soulmate - og det gør der så.

På Alaska SeaLife Center er Mitik, efter at være kommet en smule til kræfter oven på sin underernæring og sygdom, blevet flasket op sammen med artsfællen Pakak, som blev bragt ind til centret en uge tidligere.
Se video med de to hvalroskalve her

Nikker artfælle skaller
Pakak var i noget bedre stand end lille Mitik - Pakak var omkring 12 uger gammel og vejede allerede omkring 143 kilo. I begyndelsen var Pakak noget dominerende over for den lille Mitik, men Martha Hiatt, en af de frivillige, som har været med til at passe Mitik i Alaska, fortæller til New York Times, at den ikke går længere:

- Hvis Mit ligger med hovedet i mit skød og sutter på mine fingre, mens han ser mig kærligt i øjnene, og Pakak så kommer bare i nærheden af os, så farer Mit op, hyler ad Pakak og prøver at nikke ham en skalle. Så vender han sig igen mod mig og vil kæles for. Han er lille, men sej - en perfekt new yorker.

Pakak skal til Indiana
De to små hvalroskalve er ikke de første, som er blevet hjulpet videre i livet fra Alaska SeaLife Center, som har en døgnåben hotline, hvor folk kan rapportere om havdyr i problemer. Mellem 2003 og 2007 hjalp centret fire hvalroskalve videre i livet, men Pakak og Mitik er de første af deres art på centret i de seneste fem år.

Mens Mitik skal til New York, er Pakak på vej til Indianapolis i staten Indiana, Han ventes til Indianapolis Zoo i dag, torsdag.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
Talentfulde kokke jonglerede med grønlandske råvarer
sermitsiaq.ag