TV: NASA filmer mystisk objekt på Mars

Et mærkeligt, hvidt lys er dukket op på NASA's skærme. Selv hævder rumforskerne, at der blot er tale om støv på linsen. Bedøm selv

  • Hvide partikler i horisonten. (Foto: NASA)
Hvide partikler i horisonten. (Foto: NASA)
1/4
Næste »

Se den mystiske, levende plet i tv-klippet over artiklen

---------

Der gik ikke lang tid efter, at Mars-robotten Curiosity var plantet på den røde planet, før folk begyndte med at dele billeder med aliens og rumfartøjet på nettet.

Men nu ser det ud til, at NASA selv har fanget noget opsigtsvækkende på deres kamera, hvor et hvidt lys bevæger sig over horisonten, og sætter fire klatter på sin vej.

SE:

Space Udland - 13. aug. 2012 TV: 6.000 billeder viser verdens mest avancerede rumcenter

NASA og andre fotoeksperter, som har set billederne, siger, at der blot er tale om pletter på linsen opfanget af kameraet, som sidder på robotten millioner af kilometer væk, skriver Daily Mail Science Tech.

På den britiske teknikhjemmeside diskuteres det nu, hvorvidt der er tale om en form for uidentificeret objekt, eller der skulle være noget okkult, som forskerne endnu ikke har fundet på Mars.

Nogle er endda gået skridtet videre og behandlet NASA's billeder, så man ved hjælp af filtre bedre kan se, at der rent faktisk sker noget i horisonten. Men det er dog ikke til at se, hvad det præcis er.

LÆS:

Se også: NASA: Ét flag er forsvundet fra månen

Videoekspert, Marc Dantonio, der blandt andet har lavet projekter for den amerikanske regering, siger til The Huffington Post, at der er en simpel forklaring:

Døde pixels.

- Alle kameraer har dem, siger Marc Dantonio, der desuden henviser til, at atmosfæren omkring Mars er meget anderledes end den, som omgiver Jorden.

Curiosity landede på Mars 6. august.

Hvad tror du, de levende pletter er? Deltag i debatten under artiklen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere