Frygtindgydende fotoalbum: Her er Danmarks livstidsfanger

Marcel Lychau Hansen idømmes to dage før juleaften 2011 livstid for i alt to drab og syv voldtægter. Han afsoner stadig. Foto: Ekstra Bladet
De har frygtelige forbrydelser på samvittigheden og har allerede afsonet 300 år i fængslet. Men ingen ved, hvornår - eller om - de bliver lukket ud igen...

OBS! For at læse hele historien, skal du have adgang til Ekstra Bladet+

De er nogle af landets mest kyniske kriminelle. Et broget selskab af mænd og kvinder, med titler som barne- og kvindemordere, voldtægtsmænd, pædofile, serie- og politimordere.

Flere har rusket tremmer i to eller tre årtier. Andre er kun lige akkurat påbegyndt deres straf. Men samlet har de afsonet lige omkring 300 år. I alt sidder 25 fanger nemlig i dag og afsoner landets hårdeste straf - en livstidsdom.

Alene i denne måned indskrev Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen sig som nr. 26 på listen over livstidsdømte, mens sygeplejersken Christina Hansen fik omstødt og nedsat sin livstidstraf til 12 års fængsel, og dobbeltmorderen Naum Conevski endnu engang fik afslag på at komme hjem til afsoning i Makedonien. Til juli vil han derfor, med hele 33 år bag tremmer, være den livstidsfange, der har afsonet længst tid i Danmark.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.
I hele efterårsferien kan du få et særligt godt tilbud. Du kan få de første 30 dage for kun 1 kr., eller du kan prøve Premium for kun 9 kr. Derefter er prisen hhv. 39 kr./md. for Basis, og 69 kr./md. for Premium.
FÅ ALT DETTE MED EKSTRA BLADET+
  • Fuld og ubegrænset adgang til hele eb.dk
  • Udvalgte magasiner og e-bøger
  • 5 adgange til din husstand
  • Digitalt avis-arkiv med Ekstra Bladet siden 1904
  • Kæmpe Side 9-univers inkl. tv
Fra
1 kr. / md.

INGEN BINDING - BETAL FRA MÅNED TIL MÅNED

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen