Nye hovedtelefoner: God lyd under 1000 kroner

Lader du dig narre af reklamerne for mærkevarer, ender du ofte med at betale flere tusinde kroner for en ny hovedtelefon. Men så meget behøver du slet ikke betale. PR-foto
Det behøver ikke at koste en formue at give hovedtelefoner i julegave – EKSTRA har fundet de billigste modeller, der ikke er discount

Du ender nemt med at betale flere tusinde kroner for et sæt hovedtelefoner. I hvert fald hvis du lader dig forføre af de mange reklamer og salgssnak, der i disse uger rammer julehandelen.

For hovedtelefoner er igen i år øverst på ønskelisten hos mange. Blandt andet fordi de hovedtelefoner, der følger med mobiltelefoner, ofte er af tvivlsom kvalitet.

EKSTRA har bedt Torben Kjeldgaard fra specialforretningen Sinus Store i København om at udpege en række hovedtelefoner, hvor prisen er under 1000 kroner – og hvor kvaliteten stadig er god:

- Der findes en masse skrald på markedet, men heldigvis er producenterne begyndt at lave noget i det prisleje, der også lyder rigtig godt. For eksempel har hovedtelefoner, der sidder uden på øret, været et kompromis af pris, funktion og kvalitet, når man sammenligner med en stor hovedtelefon. Men også disse on-ear hovedtelefoner forbedres kraftigt for tiden, forklarer han.

Selv om EKSTRA har lagt grænsen ved 1000 kroner, er rådet fra Torben Kjeldgaard, at man med blot nogle få hundrede kroner ekstra ofte vil kunne tage et stort spring i byggekvalitet og lyd:

- Smider du 1500 kroner, bliver udvalget markant større og også bedre. Men du kan stadig får meget for under 1000 kroner, vurderer han.

Fem fælder inden du køber

Android eller iPhone: Hvis du vil styre din hovedtelefon med knappen på ledningen, skal du tjekke, om den passer til din telefon. Android-telefoner og iPhone bruger nemlig forskellige stik.

Støjreduktion: Det er en smart funktion, men det gør også hovedtelefonen dyrere. Test funktionen, før du køber. Nogle brugere vil opleve et ubehageligt tryk i ørerne og derfor aldrig bruge funktionen.

Klemmer de: Komfort kan gøre hele forskellen – prøv derfor den hovedtelefon, du vil købe, grundigt.

Ørerne er forskellige: Køber du in-ear-hovedtelefoner, så vær opmærksom på, at dit højre og venstre øre kan være forskelligt. Forsøg dig frem med de forskellige øredutter, der følger med.

Køb gode øredutter: Du kan hæve kvaliteten på in-ear-hovedtelefoner ved at købe et sæt gode øredutter. De koster typisk omkring 100 kroner.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

I ørene

 

 

Sennheiser Momentum in-ear

Pris: 799 kroner

Med disse Sennheiser Momentum in-ear-hovedtelefoner får du høj kvalitet. Hovedtelefonerne er lavet i et lækkert holdbart design med en ergonomi i topklasse.

 

Klipsch R6i

Pris: 599 kroner

De lyder vildt godt og er behagelige at have på. Modellen vejer heller ikke ret meget. De er kablet, men hvis du vil have lidt bedre lyd, er det her vejen. Det er svært at finde nogen, der lyder bedre i den prisklasse.

 

CX 5.00 fra Sennheiser

Pris: 599 kroner

Tysk kvalitet hele vejen igennem. De er bygget godt, behagelige at have på og lette. Lyden er også ret god. De slår flere modeller, der koster det dobbelte.

 

Byron BT fra Beyerdynamic

Pris: 799 kroner

Noget af det bedste, jeg har prøvet. De er virkelig handy, trådløse og lyder godt.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

OVER ørerne

 

 

MDR-7506 fra Sony

Pris: 999 kroner

De lyder hamrende godt, hvis man er til mellemtone. Også selv om modellen stammer fra 90’erne. Jeg fatter slet ikke, at den fortsat lyder så godt, som den gør.

 

Skullcandy Crusher

Pris: 749 kroner

Nogle synes, det ligner et høreværn – andre, at den ser ung ud. Det særlige er, at Crusher har en basport. Du kan skrue meget op for hovedtelefonens bas, hvilket man tydeligt kan mærke.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

PÅ ørerne

 

 

Skullcandy Grind Wireless

Pris: 699 kroner

Du får ret god lyd og komfort. Hovedtelefonen ser forholdsvist pæn ud, hvilket igen er en smagssag, men det er en rigtig god trådløs hovedtelefon. Den løfter også prisbarren for, hvornår man kan blive trådløs. Sådan noget breder sig jo som ringe i vandet og bliver bedre og bedre. Knapperne er nemme at finde og styre.

 

SAC-IT WOOFIT

Pris: 899 kroner

Det er et dansk mærke, der er produceret i Kina, og en model, der deler vandene på designet. Men den er trådløs og gør det rigtigt godt. Samtidig har den støjbegrænsning, hvor du fjerner støjen udefra. Det kan være godt på steder, hvor det larmer rigtig meget. Du kan sidde og høre musikken uden at blive forstyrret. Du betaler lidt ekstra for den funktion.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste historier
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen