Chefredaktionen anbefaler: Her er årets bedste EKSTRA-historier

Tre medlemmer af Ekstra Bladets chefredaktion giver her deres bud på årets bedste EKSTRA-historier. Fotos: Linda Johansen og Stine Heilmann
Sammen med chefredaktionen på Ekstra Bladet ser EKSTRA tilbage på 2016 og de historier, der har gjort størst indtryk. Læs med og få redaktørernes anbefalinger af de journalistiske perler, du (måske) har overset i årets løb

Kære EKSTRA-læser,

Det er formentlig gået de færrestes næse forbi, at 2016 har været året, hvor vi fik en ny regering, Danmark vandt OL-guld i håndbold og svømning, rocker- og bandegrupperinger optrappede konflikten og den folkekære Brygge-mor Mopper gik bort.

Men vi har haft hundredevis af andre EKSTRA gode historier i vores efterhånden ret store EKSTRA-univers. Måske har du læst en del af dem, men nogen er helt sikkert også gået din næste forbi.

Derfor har vi bedt tre medlemmer af Ekstra Bladets chefredaktion om at komme med deres anbefaling til rigtig gode EKSTRA-historier, du måske har overset - eller historier, du sagtens kan læse igen.

God fornøjelse.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

POUL MADSEN, ansvarshavende chefredaktør

Foto: Linda Johansen Foto: Linda Johansen
Danmark har verdensrekord i at bruge Det Hvide Snit. Og vi er også dem der har udsat flest børn for det grusomme indgreb. Det skete i god mening, men ødelagde liv på liv. Og vanviddet stoppede først i 1983. Denne skamplet på lægegerningen i Danmark rulles ud i en banebrydende digital fortælling i Ekstra. Her møder du ofrene, lægerne og kan næsten selv mærke indgrebet. Bagefter forstår du den umenneskelige konsekvens.

Det kan varmt anbefales at tage turen ind i de dette rystende univers.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

KAREN BRO, chefredaktør

Foto: Stine Heilmann Foto: Stine Heilmann
Man kan lære noget af Lucy Vittrup. Når man læser hendes klummer i EKSTRA står det ret hurtigt klart, at hun har en mission, og det kan jeg rigtig godt lide. Hvis hun f.eks. skriver om utroskab, tager hun udgangspunkt i sine egne erfaringer og sætter sig selv på spil. Hun er modig.

Men hun kræver også noget af læseren. Har du tænkt over, hvad du gør? Har du talt med din partner? Hvis ikke, så er her nogle redskaber til, hvordan du kan gøre det.

Lucy vil simpelthen have mere sensualitet og seksualitet ind i vores hverdag, og det synes jeg er et nobelt forehavende i en verden, hvor der er nok at være trist over. Så min opfordring til EKSTRAs læsere er at tage udfordringen op. Sex kan dyrkes med omtanke og eftertanke. Og nej, det er ikke så kedeligt som det lyder.

klummeskribent-lucy-vittrup Meninger Utroskab er ikke det værste vi har

Kvalitets-retro med Tæskeholdet: For 20 år siden glædede jeg mig hver fredag helt vildt til at høre radio. Nærmere betegnet Tæskeholdet med Casper Christensen, Mads Vangsø, Jan Gintberg, Søren Søndergaard, Jade-Laila, Klokkelærlingen, Kira Eggers og Niels Strandet. Det var det helt store samtaleemne i min vennekreds dengang. Hvad kunne de nu finde på?

Det var rock’n’roll inden for radio, som vi ikke havde hørt det før, og vi kunne ikke få nok. Jan Gintbergs legendariske ’Tale til nationen’ var en klar favorit. ’Kammerater, så er den gal igen’, brølede vi til hinanden og blinkede indforstået. Da EKSTRA i anledningen af tyveåret vendte tilbage til alle de gamle ’tæskere’, slugte jeg det hele og følte mig stærkt underholdt.

Casper Christensen og alle de andre fortalte om de vilde tider, og om, hvad det betød for deres fremtidige karriere. Det er, hvad jeg kalder kvalitets retro-læsning, og en rigtig god pause i hverdagen. En genre, som EKSTRA dyrker til perfektion

taeskeholdet- Kendte Husker du 'Tæskeholdet'? Her er de i dag

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

LISBETH LANGWADT, chef for betalt indhold

Foto: Linda Johansen Foto: Linda Johansen
Når vi spørger jer brugere i undersøgelser, hvad der er det aller vigtigste i EKSTRA, så svarer I: Det er jeres kvalitetsindhold. Det er vi enormt stolte af, for det er hele meningen med, vi på Ekstra Bladet for 3½ år siden besluttede os for at lancere vores digitale abonnement på ekstrabladet.dk. Her skulle vi hver dag servere den aller bedste journalistik fra Ekstra Bladet. Og det synes jeg, vi er lykkes med.

I EKSTRA kommer man et spadestik dybere og kommer tættere på end nogen andre steder. I EKSTRA får du adgang til og indblik i, hvad der rører sig under overfladen i krogene, i fortiden, nutiden og fremtiden hos både helt almindelige danskere og kendte. Kvalitets-journalistik er noget af det dyreste at producere, fordi research- og gravearbejdet ofte er omstændig og tager tid. Derfor er noget af det bedste, der er sket for EKSTRA i år, at vi har indgået et fantastisk samarbejde med to nordiske søster-brands, Aftonbladet Plus i Sverige og VG+ i Norge.

Det seneste år har vi samarbejdet om en række enestående journalistiske projekter, hvilket har gjort det muligt at servere endnu mere kvalitetsjournalistik, end ellers havde været muligt, for jer EKSTRA-abonnenter. Det arbejde fortsætter vi med – og styrker yderligere – i 2017, så I kan godt glæde jer til en lang række unikke serier og specials af højeste kaliber i det nye år her i EKSTRA. For eksempel bringer vi i januar en stærk journalistisk serie om ’Det Brune Europa’, hvor vi går helt tæt på Europas højre-ekstreme miljøer.

Indtil da kan du se eller gense nogle af de fælles nordiske projekter fra 2016 her:

KUN TIL BRUG I EKSTRA-ARTIKEL
EXCLUSIVE - EN VECKA MED KU KLUX KLAN Tæt på Ku Klux Klan i dag: Brænder kors og taler om 'racekrig'

Bergkristall Tilbageblik [Afsnit 1:5] 60 meter under jorden: Er Hitlers mest beskidte hemmelighed skjult her?

braastad03058016.jpg Tæt på [Afsnit 1:4] Den danske eksorcist: Lars kan drive Djævlen ud af dig

amerikas-forbandede-stater-kapitel-6-obs-maa-kun-bruges-1-gang-i-ekstra Tæt på [Afsnit 1:8] Kul, narko og trailer-sex: Så barsk er livet for USA's fattige hvide

Seneste historier
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen