Poker

Theo: Min pagt med djævelen

Theo Jørgensen kigger tilbage med en indbringende uge i Paris

  • I næsten to år var Theo Jørgensen stort set ikke i nærheden af at cashe i en pokerturnering. I september leverede han til gengæld to gode resultater i den parisiske Aviation Club, hvor han i 2010 lavede sit største turneringsresultat. (Foto: Aviation Club de France)
I næsten to år var Theo Jørgensen stort set ikke i nærheden af at cashe i en pokerturnering. I september leverede han til gengæld to gode resultater i den parisiske Aviation Club, hvor han i 2010 lavede sit største turneringsresultat. (Foto: Aviation Club de France)
1/3
Næste »

Theo Jørgensen begyndte sin lille blog-triologi med en tur til Macau og fortsætter her i Paris, hvor det blev til to gode turneringsresultater.
Læs også:

Se også: Theo: Med Gus i Macau som caddie

Grundet den pokertørke jeg på usmageligste vis var udsat for i Macau - hvilket jeg i øvrigt ikke ønsker skal ske for min værste fjende - valgte jeg to dage efter hjemkomsten fra Østen at drage videre til Paris. Følte allerede på det tidspunkt, at jeg igen havde kravlet ind i en top-10 over de dårligste fædre, der findes i Danmark efter lige at have brugt fire måneder på at kravle ud af den liste.

Men hvis jeg nu lige vandt den €5.000 PLO-turnering, der startede lørdag og allerede var færdig søndag, for så derefter at ryge rimeligt hurtigt ud af deres €7500 Main Event, der startede mandag, ville børnene måske tilgive mig. Specielt hvis jeg lige kunne finde Doktor Z fra 'Biler 2', og en eller anden ting der stod 'Modig' på.

Sådan rammer man en to-outer
Alt gik ifølge planen lørdag og det meste af søndagen. Nåede også på vejen at sørge for en stakkels svensker røg på tilt et godt stykke ind i 2013, da vi fik pengene ind på et Q-J-5-4 i fire kulører (rainbow) board inden river.

Jeg sidder med den skønne handske 9-10-J-Q og føler mig egentligt meget tilpas, da jeg kalder hans all-in, hvilket var en fejl. Hans 9-10-J-J var han i pretty good shape.

Gutten blev også tydeligvis glad, da han så min hånd og fejrede det med et stykke snus, hvilket han nok iiiiiiikke skulle have gjort. Der var jo stadig lige to damer tilbage i decket, jeg kunne vinde på.

Læs også:

Se også: Theo blev treer i Paris

Der var det så også ret tydeligt, at han ikke vidste noget om den 'six times a year'-deal, jeg har lavet med djævlen, for gutten var tydeligt overrasket over, at jeg brugte en af mine gange her. Derfra gik alt igen efter planen, indtil vi er tre tilbage, hvor filmen på nederdrægtig vis knækker, da jeg ryger ud i det, vi kalder et coinflip (50/50).

Tredjepladsen gav ca. €30.000, så dog alt i alt en godkendt start på turen, og jeg føler selv, jeg tog det som en mand, efter tårene først var tørret væk ...

Vegas-tur til de små røde
Dagen efter starter hovedturneringen, og dag et og to går egentligt stille og roligt. Jeg erindrer bedst, at jeg på førstedagen finder ud af, at turneringen varer helt indtil lørdag nat, hvilket slet ikke er en del af min ellers så vel tilrettelagte plan, da et eventuelt finalebord ville ramle sammen med årets tre gange 40 års fødselsdagsfest.

De to rødhårede Johansen-tvillinger plus en kones fest melder man ikke sådan lige fra til. Bevares jeg overlever nok, hvis den misser og jeg sidder og hakker i en gentagelse fra 2010, men de står altså ikke sådan lige til, at man melder fra til deres fest med mindre end 24 timers varsel. Det er noget, du kan få lov til at høre for årtier frem, og det snakker de ALT FOR MEGET til i forvejen.

Så jeg lover på dag et, at hvis jeg ikke møder op, bliver deres gave en tur til Vegas, hvilket meget hurtigt sætter en prop i brokken fra Michael. Dagene går nu, og selv inden vi starter fredag, vurderer jeg, at der er store chancer for, at jeg når hjem til den fest. Vi er trods alt 25 mand tilbage og skal spille ned til seks. Min stack er under gennemsnittet, og mit bord er ikke ligefrem fyldt med tosser. Så jeg har akkurat ligesom de sidste to dage før det checket ud af hotellet og taget tasken med på kasinoet.

Læs også:

Se også: Theo røg lige lukt i fælden

Der var jo altid Norwegians kl. 21.25 hjem, hvis det nu gik stærkt. Det gjorde det ikke, og lørdag morgen finder den anden Johansen bror ud af, hvad det nok ender med via Michael. Så da jeg ringer 15 minutter senere, bliver jeg mødt af et kæmpe 'JØRGENSEN, MIN GAMLE VEN'. Da jeg så fortæller gutten, at jeg jo i teorien stadig kan nå en eftermiddagsflyver, hvis jeg ryger tidligt ud - bare inden han begyndte at booke Vegas turen - så kommer det fra Martin med gråd i stemmen 'Jamen, hvornår går det sidste fly?'

Så havde en meget stor fan INDTIL kl 20.30, hvorefter jeg gætter på, han ikke kunne huske, hvad jeg hed. Hans aften var blevet ødelagt, hvis jeg var kommet ind af døren. Er personligt overbevist om, at gutten havde rejst sig og gået ud i det sekund, jeg var kommet ind og sagt hej.

Mit livs hårdeste finalebord
Det skete heldigvis ikke. Tror ellers lige, jeg kunne have nået det fly, da jeg med fem mand tilbage kommer all in for stakken med 10-10 imod Mohsin Charanias A-Q. Den holdt hjem, og da både Timothy og Mohsin derefter begge havde mindre stacks blev det en smule nemmere, end det havde været tidligere. Det her finalebord er med længder det hårdeste finalebord jeg nogensinde har spillet.

For at citere Mohsin: 'Now I've had soft tables all the way through this tournament and then at this FT everyone's a fucking hero.'

De her drenge spillede rigtigt godt - måske lige med undtagelse af Matt Salsberg ...

Ikke forstået på den måde, at Matt spillede dårligt, men han var bare betydeligt mere forudsigeligt. F.eks. skal jeg have skåret hånden af, hvis jeg nogensinde kalder et fire-bet all-in-skub fra Matt med kun AQ. Hvorimod den hånd sgu ser meget flot ud imod Phillip Gruissem, som også sad ved finalebordet.

Så kan man så spørge sig selv om, hvordan gutten så kan ende med at vinde turneringen? Det kan han pga flere ting. For det første starter han som chipleader, så han bliver ikke synderligt presset af blindsstigninger. Det er han blevet ved at samle nogle rigtig gode hænder op på nogle fornuftige tidspunkter, hvilket også sker på finalebordet, som f.eks. da Mohsin går all-in fra knappen, og Matt vågner op med J-J i small blind. Men derudover laver han altså nogle rigtig flotte calls på vigtige tidspunkter så hatten af for Matt og tillykke med sejren.

Det så ret godt ud
Bevares, da jeg ender heads-up imod Matt, vurderer min coach og jeg, at det ser ret godt ud. Coachen er min kære fader, der igen havde taget turen til Paris. Nu var han der for to år siden, og vi var enige om, at det kunne være en ret fed tradition, hvis han lige sørgede for, at jeg vandt igen. Dog ved man også, at alt kan ske heads up.

Da vi så går fra 3,0/3,6 millioner chips i hans favør til 5,7/5,9 millioner i mit favør stort set uden at vise mere end et par hænder op, er det denondenbrølme svært at bevare pessimismen. Så vi hygger os i pausen og er begge ikke synderligt bekymrede, da min A-5 all-in preflop ikke kan holde imod hans A-4. Da så heller ikke min A-Q kan holde all-in imod hans A-10, skal jeg blankt erkende, at nu begynder bekymringerne pludselig at stige.

Problemet er også, at blinds, når man er heads-up i WPT-regi, stiger hver halve time. Derfor ryger min geniale plan med at limpe knappen og derved se en masse flops for så at bette forholdsvis stort, når Matt ikke bettede ligesom i vasken. Så inden jeg får set mig om, har jeg pludselig skubbet all-in med Q-10, efter Matt har åbnet. Den vælger han alligevel at kalde med hans QQ, og så sang den fede dame.

Læs også:

Se også: Theo efter andenplads: - Rigtig ulækkert

Ja, det var ulækkert, at man ikke lige kunne gå hele vejen, når man nu er så tæt på, men jeg priser mig lykkelig over, at mine 10-10 kunne vinde et coinflip over Mohsins AQ, som aktuelt betød €170.000 mere i bankoverførsel til Sydbank, da jeg nu vandt €264.000 i stedet for de €95k, jeg havde fået, hvis mine tiere var faldet af til A-Q for femtepladsen.

Takker alle, der fulgte med herhjemme fra og diverse lykkeønskninger og vil som sædvanligt opdatere fra diverse turneringer i fremtiden på min facebook-side.

Theo

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilie Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen