Poker

Theo Jørgensen løb med 4,7 millioner

Den danske pokerpro vandt WPT Paris i overlegen stil

  • Theo Jørgensen jubler under sejrsinterviewet med værtinden fra World Poker Tour over sin første store sejr i en hold'em-turnering. (Foto: PokerNews)
Theo Jørgensen jubler under sejrsinterviewet med værtinden fra World Poker Tour over sin første store sejr i en hold'em-turnering. (Foto: PokerNews)
1/2
Næste »

Cashgames er for at få mad på bordet, mens turneringer er til at stimulere egoet. Sådan har Theo Jørgensen engang udtrykt forskellen mellem de to discipliner i et interview med Ekstra Bladet.

I nat fik selvsikkerheden så karrierens største boost, da den danske pokerpro på Aviation Club i Paris opfyldte sin drøm om at vinde en stor hold’em-turnering.

Foran 246 modstandere tog han stikket hjem i WPT Paris og nok så vigtigt cirka 4,7 millioner kroner til kontoen.

Før finalebordet var han klar chipleader med over dobbelt så mange chips som nummer to, og selv om han i en periode lå lige med Per Linde og Antoine Amourette, slap han aldrig grebet om turneringen.

Især afslutningen var en lektion i aggressiv big stack-poker, hvor modstanderne for de mest foldede til Theo Jørgensens hyppige raises, og hvis de endelig ville spille have de kun et skud i bøssen: all-in. En dealer præsterede at udbryde ’really?’, da Theo Jørgensen en enkelt gang undlod at raise i position.

Det betød så også, at Theo Jørgensen flere gange kom ind med den ringeste hånd, men når man samtidigt kan ramme, så betyder det jo ikke det store.

Retfærdigvis skal det siges, at Amourette blev slået efter en all-in preflop pot med K8 mod Theos AK, mens Per Linde på tredjepladsen rykkede ind med 75 og blev kaldt af KJ.

Blinds på det tidspunkt var så store, at kun danskeren for alvor havde chips nok til at kunne spille.

Theo Jørgensen er den femte danske vinder på World Poker Tour efter Gus Hansen (tre sejre), Rehne Pedersen (en sejr), Christian ’Frimærket Grundtvig (en sejr – også i Paris) og Casper Dahl Hansen.

På cv’et har Theo Jørgensen allerede et europamesterskab i 7 card stud, et WSOP Europe-armbånd for en stor Pot Limit Omaha-turnering samt et par EPT-finaleborde.

€10.000 WPT Paris

1. Theo Jørgensen €633.902

2. Antoine Amourette €328.690

3. Per Linde €234.780

4. Mickael Guenni €187.825

5. Fabrice Touil €140.870

6. Nourredine Altaleb €93.910

7. Arnaud Mattern €82.175

8. Jimmy Ostensson €70.435

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet