Poker

Pokerens højst profilerede piger

Hvor er der ikke flere prof-pokerpiger, lyder et spørgsmål i ekstrabladet.dk's brevkasse. Nogen er der da ...

  • Disse piger har intet med poker at gøre udover, at de var til en fest for Doyle Brunson under WSOP i 2005. (Foto: David Høgsholt)
Disse piger har intet med poker at gøre udover, at de var til en fest for Doyle Brunson under WSOP i 2005. (Foto: David Høgsholt)

- Jeg synes, det er trist, at der ikke er flere prof-pokerpiger. Vi kan altså også godt spille poker ...

Sådan lyder klagesangen fra 39-årige Karina til Gus og Theos brevkasse.

Læs: Piger kan også spille poker

Hun skal have helt ret i, at hvis man kigger rundt i lokalet på til en liveturnering, så er det mest mænd (og drenge), man får øje på. Men når Karina efterspørger flere sponsorkontrakter til kvindelige pokerspillere, så skal spilleselskaberne jo også have noget ud af deres investering. De forærer jo ikke bare penge væk.

Siden pokerboomet har der været masser af eksempler på sponsorerede babes og modeller, som forsøgte sig med poker, men foruden dem med blikfanget, så har en række kvindelige pokerspillere også gjort sig fortjent til omtalen kva deres resultater.

Ekstrabladet.dk's pokersektion lister her de ti mest profilerede kvinder i pokerbranchen.

Jennifer Harman

Den 45-årige amerikaner er en del af inderkredsen på Full Tilt og har spillet poker, siden hun var otte! Turneringer har hun aldrig gjort det så meget i, selv om det er blevet til to WSOP-armbånd. Derimod er hun den eneste kvinde, som gennem årene har været en fast bestandel af 'The Big Game' på Bellagio og har længe været regnet for en af verdens bedste allround cashgame-spillere (og ikke bare bedste kvindelige). De seneste år har hun dog trappet lidt ned, efter storken var forbi med et par tvillinger.

Annie Duke

Howard Lederers søster og den tidligere pokermentor for Ben Affleck (det er skuespilleren Don Cheadle på billedet) er en af frontfigurerne for UltimateBet (eller UB, som det hedder for tiden). Hun er den næstmest vindende kvinde i turneringspoker, senest blev det til sejr i NBC's $20.000 buyin heads-up-turnering. Hun har også gjort sig på amerikansk tv i Donald Trumps reality program 'Celebrity Apprentice', ligesom hun står bag velgørenhedsturneringerne 'Ante Up for Africa'.

Annette Obrestad

Ifølge Internetsagnet har den lille norske mummitrold aldrig har sat penge ind på en pokerkonto. I stedet har hun siden 15-års-alderen bygget sin bankroll gennem gratisturneringer, $1-sitandgo's og så videre, hvilket kulminerede med, da hun i 2007 som næsten 19-årig vandt den første World Series of Poker Europe Main Event til en million engelske pund. Betfair har en femårskontrakt med den nu 21-årige nordmand, hvilket er uhørt længe i spillebranchen.

Vanessa Rousso

Muligvis signede PokerStars primært Vanessa Rousso på grund af hendes udseende, men hun har trods alt cashet for $2,5 millioner dollar de seneste fem år. 'Lady Maverick', som er hendes onlinenavn har desuden vundet online VM i poker og har en universitetsgrad i spilteori.

Vicky Coren

En sikker vej til en sponsorkontrakt er at vinde en stor turnering. Som den første vandt engelske Vicky Coren på European Poker Tour, og øjeblikket efter var hun en del af Team PokerStars. Den sympatiske 36-årige brite har for nyligt udgivet bogen 'For Richer For Poorer' om hendes oplevelser i pokerverdenen - også den snuskede del i London.

Sandra Naujoks

Tyske Sandra Naujoks - eller Black Mamba, som hun også kaldes - var den anden kvinde, som vandt på European Poker Tour. Det varede heller ikke længe, før hun blev Team Pro på PokerStars. Det er blevet til flere sejre end til EPT Dortmund.

Kara Scott

Til at begynde med var kun det kønne indslag som værtinde ved transmissionerne fra European Poker Tour. Med to cashes i streg i til World Series of Pokers hovedturnering plus en runner-up-placering til Irish Open sidste år fik hun vist, at hun også kan spille poker. Nu laver hun 'Highstakes Poker' i USA og har lige skrevet kontrakt med PartyPoker.

Kathy Liebert

Den mest vindende kvinde i turneringspoker med 5,7 millioner dollar i indtjening har ingen sponsorkontrakt. Måske fordi hun ikke er USA's mest sexede kvinde, måske fordi hun ikke gider pr-cirkusset og klarer sig fint på egen hånd. Chip Reese havde heller ingen sponsor, TJ Cloutier har ingen sponsor, og der blev heller ikke viftet med kontrakter til Jeff Lisandro efter hans tre WSOP-armbånd sidste år. På all-time pengelisten i turneringspoker (inklusiv mænd) ligger Liebert nummer 38 og er eneste kvinde i top 50.

Tiffany Michelle

Arbejdede tidligere for amerikanske PokerNews, men 'brød' igennem med en 17. plads til World Series of Poker Main Event i 2008 (året hvor Peter Eastgate vandt). Det skaffede hende en aftale med UB. Missede WSOP sidste sommer, da hun sammen med pokerkollegaen Maria Ho deltog i det populære amerikanske tv-program 'The Amazing Race'.

Og den danske ... Pernille Ravn

Pokerdronningen er tilbage i stalden hos Betsson, hvor hendes eventyr begyndte i 2006, da hun blev kåret efter en konkurrence, der bød på både samtale og pokerturnering. Siden har hun også repræsenteret både Scandic Bookmakers og Mermaid Poker, og resultater er det også blevet til. Blandt andet en sejr i Sunday Warm-Up samt en triumf i Royal Casinos juleturnering i Århus.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Poker