Poker

Pokerchef snød banker

- Jeg vidste, at det, jeg gjorde, var forkert, siger Nelson Burtnick, som har arbejdet for både Full Tilt og PokerStars

  • Nelson Burtnick startede hos PokerStars og blev siden chef for betalinger hos Full Tilt. (Foto: PR/Full Tilt Poker)
Nelson Burtnick startede hos PokerStars og blev siden chef for betalinger hos Full Tilt. (Foto: PR/Full Tilt Poker)

En tidligere højstående medarbejder, som har håndteret betalinger for både PokerStars og senest Full Tilt, kendte sig onsdag skyldig i de anklager, som det amerikanske justitsministerium har rettet mod ham.

41-årige Nelson Burtnick indrømmede, at han havde være med til at snyde banker til at foretage ind- og udbetalinger mellem kunder og verdens to største onlinepokerselskaber i strid med amerikansk lovgivning.

Det skriver bl.a. PokerFuse.

Canadieren, som først arbejdede for PokerStars og siden var leder af Full Tilts betalingsafdeling, sagde bl.a. i retten, at selskaberne "var nødt til at lave den slags vildledelse for at gøre det muligt for amerikanske spillere at sætte penge ind på deres pokerkonti. (...) Jeg vidste, at det, jeg gjorde, var forkert".

Havde pokerselskaberne ikke foretaget en masse krumspring, ville de amerikanske banker have nægtet at gennemføre betalingerne pga. UIGEA-loven.

Læs også:

Se også: Poker-bosser risikerer fængselSe også: Bekræftet: PokerStars indgår USA-forlig og køber Full Tilt

Nelson Burtnick skal betale en erstatning, hvis størrelse ikke er oplyst. Herudover risikerer han op til 15 års fængsel. Strafudmålingen er sat til december.

Dermed har syv af de 11 tiltalte i forbindelse med den såkaldte Black Friday kendt sig skyldig i straffesagen mod dem. Tidligere CEO for Full Tilt Ray Bitar har overgivet sig til de amerikanske myndigheder, men hævder sin uskyld.

Isai Scheinberg og Paul Tate fra PokerStars samt Scott Tom fra Absolute Poker har stadig ikke vist sig i USA.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet