Persondata politik

Forsker: Mænd er IKKE liderbasser

Ikke alle mænd tænker primært med pikken - siger psykolog...

Seneste i Sex & samliv

Mest læste i Sex & samliv

Seneste i Signes brevkasse

EKSTRA Sex & samliv

Hent flere
 

Mænd tænker med pikken. Mænd gør hvad som helst for at få sex. Mænd vil knalde med alt med en puls. Mænd ville bolle med hvem som helst - hvis det ikke bliver opdaget. Mænd er til engangknald og grundliggende uinteresserede i faste forhold.

Klassiske forestillinger om mænd og deres seksualitet, som en amerikansk universitetspsykolog gør op med i en ny bog 'Challenging Casanova: Beyond the Stereotype of the Promiscuous Young Male.'

Se også: Læs: De skal feste, drikke og hore i realityshow

Andrew P. Smiler fortæller til salon.com, at denne myte om, at mænd har svært ved at indgå dybe følelsesmæssige forhold, er synd for de unge mænd, der ikke kan spejle sig i den, ligesom den også påvirker pigerne negativt.

- Mange undersøgelser viser, at det faktisk kun er et mindretal af unge mænd, der har mange engangsknald på college. Ligesom det også er et mindretal, der vil have korte forhold, siger Smiler.

Se også: Læs: Test dig selv: Er du sexnarkoman?

Myten
En del af denne myte kan tillægges evolutionsteoretiske fremstillinger på, at manden grundliggende kun er interesseret i at sprede sig sæd, der har spredt sig fra videnskabelige kredse til mainstreammedier.

Og hvor den promiskuøse mand i 50'ernes og 60'ernes popkultur fremstod som et dårligt eksempel, er han nu en af heltene i fx 'Two and a Half Men', 'How I met your Mother', 'American Pie'-filmene og 'Californication'.

Selvfølgelig findes den promiskuøse mand. Han er bare ikke så udbredt, idet mellem 5 og 15 procent har mange sexpartnere, forklarer psykologen.

Læs: Se også: Jeg havde sex på hjernen

Unge mænd søger et fast forhold, selv om de måske nok ved, de ikke skal være sammen med kvinden for altid. Han søger en loyal, ærlig kvinde, der har nogenlunde de samme værdier og interesser som ham selv. Præcis som kvinden gør det.

Unge kvinder bliver også påvirket af denne diskurs om den evigt sexsøgende mand, der ikke vil have et forhold. Det kan resultere i, at nogle unge kvinders seksualitet i høj grad handler om mandens - som de både skal ophidse for at holde ham interesseret og kontrollere. De glemmer deres egne behov i det spil.

Det mener Andrew P. Smiler.

Hvad mener du - er det korrekt, at mænd og især unge mænd bliver oftest fremstilles som sextosser, der ikke er interesseret i andet end sex og egentlig ikke vil have intimitet, parforhold og kærlighed?

Læs: Se også: Når sex er en sygdom

Afstemning

Mand: Vil alle mænd hoppe på alt med en puls, hvis det ikke blev opdaget?

Mand: Betyder sex mere end kærlighed?

Afstemning

Kvinde: Vil alle mænd hoppe på alt med en puls, hvis det ikke blev opdaget?

Kvinde: Betyder sex mere end kærlighed?

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik