Sex & samliv

Skægget deler kvinderne

Måske føler han sig mere mandig med hår i ansigtet, og måske støtter han en god sag - men halvdelen af kvinderne vil helst have ham glat, viser skæg undersøgelse

  • Den mest populære skægstjerne blandt mændene er Sean Connery - kvinderne i undersøgelsen er mere til Johnny Depp. De to andre valgmuligheder var Luciano Pavarotti og Burt Reynolds... (Foto: AP)
Den mest populære skægstjerne blandt mændene er Sean Connery - kvinderne i undersøgelsen er mere til Johnny Depp. De to andre valgmuligheder var Luciano Pavarotti og Burt Reynolds... (Foto: AP)

Ansigthår har de seneste år vundet indpas i det danske gade- og modebillede, så det ikke længere kun er politibetjente fra Jylland og skolelærere fra det ganske land, der fremviser henholdvis overskæg og fuldskæg.

Et stort, men ukendt antal mænd fremturer i disse dage med et overskæg, fordi de er hoppet med på Movember-kampagnen, som handler om at sætte fokus på prostatakræft - og det gør man så ved at anlægge et politiskæg/hipsterskæg...

Læs:

Se også: Kvinder tænder på skægstubbe

Men hvis det står til cirka halvdelen kvinderne på datingsitet zoosk.dk, kan de mænd - og andre skæggede mænd - godt finde barbergrejet frem:

Som sitet skriver i en pressemeddelelse:

'45,9 procent af danske kvinder er udelukkende er interesseret i mænd uden skæg. Mens 24,6 procent af de adspurgte danske kvinder vil foretrække, at deres kæreste har et overskæg, 18,2 procent af kvinderne har hang til mænd med fuldskæg, og 9,5 procent vil gerne have en kæreste med et gedeskæg.'

Cirka halvdelen af alle mænd i undersøgelsen har en eller anden form for skæg.

Læs:

Se også: Derfor er machomænd gode til at score

Kvindernes modvilje mod skæg kan skyldes, at det kradser, når man kysser (og andet, formoder vi). Men ifølge frisøren Claus Kruse fra Nørrebro i København er der faktisk hjælp at hente:

- Mænd skal bare bruge balsam i deres skæg. Mange mænd er allerede blevet gode til at pleje deres skæg, så det skal kvinderne bare lige opdage, siger Claus Kruse.

Så selv om skægmoden kan ses som en reaktion på 00'ernes glatte metrobølge, er der alligevel en del grooming, man skal huske. Og selv om de skæggede mænd både føler sig mere sofistikerede, selvsikre og maskuline, er 6 ud af ti af alle herrerne i undersøgelsen rede til at følge deres partners skægpræferencer - glat eller ej.

Den mest populære skægstjerne blandt mændene er Sean Connery - kvinderne i undersøgelsen er mere til Johnny Deep. De to andre valgmuligheder var operastjernen Luciano Pavarotti og 70'er-hunken Burt Reynolds...

Se også: He-men har flere sexpartnere

Afstemning

Mand: Har du en eller anden form for skæg pt?

Afstemning

Kvinde: Kan du lide skæg?

Seneste i Signes brevkasse

Hent flere

EKSTRA Sex & samliv

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Emil Ingvorsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen