Kvinder med testosteron onanerer mest

Kvinder med et højt niveau af testosteron har meget lyst til sex – men kun med sig selv, viser ny forskning.

Vi hører tit, at mænd bliver liderlige, fordi de har et højt niveau af hormonet testosteron. Men det slår ny forskning en ordentlig pæl igennem.

Studier fra University of Michigan viser, at mænd med meget testosteron i kroppen faktisk ikke har ekstraordinært meget lyst til sex.

Derimod har testosteronfyldte kvinder meget lyst til sex – men kun med sig selv, skriver Videnskab.dk:

I undersøgelsen deltog 196 frivillige studerende fra universitetet - 105 mænd og 91 kvinder. De blev bedt om at udfylde et skema om deres humør og deres sexlyster.

Læs også på Videnskab.dk: Lille hund har forbløffende stor klitoris

Hjerneforsker Sari van Anders tog derefter prøver af deres spyt og undersøgte niveauet af testosteron i hver af forsøgspersonerne.

Hun sammenlignede så niveauerne af testosteron med deltagernes selvrapporterede niveauer af begær. Blandt mændene fandt forskeren, at testosteronniveauet ikke påvirkede deres lyst til sex – uanset om de var singler eller i et forhold.

Læs også på Videnskab.dk: Egern onanerer kønssygdommene væk

Kvinder viste sig derimod at være noget mere komplicerede end mænd. De damer, der havde høje testosteron-niveauer, havde samtidig også mindre lyst til sex med en partner.

Til gengæld havde de overordnet set mere lyst til at onanere. Og de 27 kvinder, der rapporterede, at de havde mindst lyst til at onanere, havde samtidig lavere testosteronniveauer end gennemsnittet.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Tvekønnet hund – hvad sker der?

Onanerer dyr?

Ateister har det bedste sexliv

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse