Vi ser frække kvinder som objekter

Men sexede mænd bliver set som mennesker

  • Sexobjekter. Nogle mere end andre.
Sexobjekter. Nogle mere end andre.

Vi er vant til billeder af sexede kvinder: På alt fra filmplakater til sodavandsreklamer lokker lækkerbidskner i forskellige stadier af pirrende afklædthed.

De fremstår som (sex-)objekter. Men det gør sexede mænd ikke.

Læs:

Se også: Er du bryst- eller baldemand?

Det fremgår af en undersøgelse i tidskriftet 'Psychological Science', hvor belgiske forskere ville undersøge, om vi på et helt grundliggende niveau ser sexede mænd og kvinder som objekter.

Ifølge sciencedaily.com har psykologisk forskning tidligere påvist, at vores hjerner ser mennesker og objekter forskelligt. Fx er vi gode til at genkende et ansigt, mens en del af et ansigt er forvirrende. Omvendt har vi let ved at genkende en stol blot ved at se en del af stolen.

Se også: Dit sultne blik gør hende dum

En af måderne, hvorpå man kan teste, om noget bliver set på som en ting er ved at vende det på hovedet: Billeder af mennesker vendt på hovedet er sværere at genkende. Det er billeder af ting ikke.

Derfor lavede forskerne et eksperiment, hvor de viste halvfrække billeder af mænd og kvinder i undertøj til en række deltagere. Deltagerne så billederne på en computerskærm et ad gangen. Nogle af disse fotos var på hovedet.

Og deltagerne genkendte mandebilleder vist korrekt meget bedre, end når de var på hovedet. Omvendt blev billeder af kvinder på hovedet genkendt lige så godt som de korrekt viste.

Det skulle betyde, at både mænd og kvinder ser kvinder som objekter. Næste skridt er at finde ud af, om det påvirker vores adfærd over kvinder.

Det fremgår ikke af studiet, om forskellen kan skyldes, at vi er mere vant til billeder af kvinder end mænd, så vi derfor er bedre til at afkode dem.

Læs:

Se også: Unge er ikke pornobesatte

Voldtægter?

I et andet studie, denne gang i 'Personality and Social Psychology Bulletin', forsøger to amerikanske forskere at se nærmere på en mulig sammenhænd mellem mænds objektificering af kvinder og mandlig seksuel aggression.

I undersøgelsen, blandt andet bygget på en række associationstests, kommer psykologerne frem til, at mænd, der automatisk associerer kvinder med natur og instinkter såvel som dyr og ting, var mere villige til at voldtage og seksuelt forulempe kvinder og negativt indstillede overfor kvindelige voldtægtsofre.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse