Langhåret luderfestival

Sexarbejdere inviterer til debat og foredag om deres erhvervsforhold

  • Festival vil oplyse om sexarbejdernes arbejdsforhold - det bliver lidt langhåret... (Screen shot fra sexarbejderfestival.dk)
Festival vil oplyse om sexarbejdernes arbejdsforhold - det bliver lidt langhåret... (Screen shot fra sexarbejderfestival.dk)

En historiker fortæller om prostitution gennem de seneste 150 år. En antropolog siger kloge ord om 'migrante sexarbejdere'. Og en sexarbejder fortæller om kampen for rettigheder. Og så er der debat.

Det er en del af programmet, når sexarbejderfestivalen løber af stabelen fra den 27. februar. Det hele afsluttes med en demonstration på sexarbejdernes internationale kampdag, den. 3. marts i København.

Man skal nok have en helt særlig seksualitet, før ovennævnte, lidt langhårede (læs: akademiske) program bliver frækt. Det er på den anden side heller ikke meningen.

Sexarbejderfestivalen er arrangeret i SIO - Sexarbejdernes Interesseorganisation - og De Røde Paraplyer, der er en tværpolitisk sammenslutning af enkeltpersoner, der kæmper for rettigheder til sexarbejdere.

Vi spurgte Eini Carina Grønvold fra De Røde Paraplyer, hvad formålet med festivalen er:

- Festivalen laves for at demonstrere for ordentlige forhold til sexarbejderne og imod det sexkøbsforbud som S og SF har erklæret, de vil indføre ved et regeringsskifte, og for at oplyse om konsekvenser ved et forbud. Vi får bl.a. besøg af svenske sexarbejdere, der holder oplæg om, hvad forbuddet har betydet for dem i Sverige.

Regner I med der kommer politikere?

- Ja, det håber vi rigtig meget, Politikerne bør lytte til sexarbejderne, hvis det er dem, de vil hjælpe. Men indtil videre har de ikke lyttet overhovedet. Vi har tænkt os at invitere nogle politikere personligt.

Kan man købe sex, hvis man kommer som interesseret lægmand?

- Festivallen er først og fremmest til for at oplyse, men hvis folk mødes og sød musik opstår, er der da intet, der står i vejen for det, siger Eini Carina Grønvold.

Læs: Sådan er jobber som luder

Lukket fest for ludere

Socialpolitisk ordfører for Socialdemokraterne i København og medlem af Borgerrepræsentationen , Lars Aslan Rasmussen, mener, at festivalen glorificerer prostitution:

- Denne festival og initiativet med hjemmesiden, der fortæller om jobbet som sexarbejder, glemmer de negative sider af prostitution. I værste fald lader nogle piger sig lokke til at sælge sex på grund af de initiativer.

- Arrangørerne holder en lukket fest, for det er kun folk, der er for prostitution, som holder oplæg. Jeg kommer til gengæld meget gerne og fortæller om de mange negative konsekvenser ved prostitution, siger Lars Aslev Rasmussen, der regner med, at en eventuel nye regering med Helle Thorning i spidsen vil forbyde køb af sex.

- Hvis bare to piger reddes fra prostitution ved at indføre et forbud, er det det værd! siger socialdemokraten.

Aslan Rasmussen stiller sig også tvivlende overfor Sexarbejdernes Interesseorganisation - SIO:

- Man regner med, at der er op mod 6000 prostituerede i Danmark, og der er ikke mere en max. 200 medlemmer i SIO. Det er mildest talt en stramning at hævde, at man repræsenterer sexarbejderne på så lille et medlemsgrundlag.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere