Mænd lever længere af sex

Et godt sexliv giver mænd et længere liv til mænd, lyder det fra videnskaben

  • Mere af det her - med din faste partner - og du kan se frem til et langt og sundt liv. (Foto: All Over)
Mere af det her - med din faste partner - og du kan se frem til et langt og sundt liv. (Foto: All Over)

Sex har efterhånden vist sig at være godt for det meste. Og helt i tråd med det har italienske sexforskere netop på en konference om, nåja, sex, offentliggjort studier, der viser, at et godt sexliv får mænd til at leve længere - hvis de vel at mærke ikke er utro…

Dr. Emannuelle Jannini, der før har været gennem mediemøllen med sin sexforskning om blandt andet g-punktsorgasmer samt sammenhængen mellem kraftig kønsbehåring og orgasmer, forklarer ifølge telegraph.co.uk:

- Det fremgår af undersøgelsen, at mænd, der har et aktivt sexliv og var tro mod deres partner, havde færre kardiovaskulære problemer ( hjerte-kar-sygdomme) og levede længere.

Testosteron
Ifølge Jannini leder øget seksuel aktivitet til større produktion af testosteron, hvilket leder mindre depression og bedre kredsløb, hvilket betyder et bedre stofskifte.

4000 italienske mænd deltog i studiet, og det viste sig, at de mænd, der var utro, havde dårlige kredsløb, fordi de var stressede over deres utroskab.

Derudover viste undersøgelsen, at et dårligt sexliv også kan lede til depression.

Den øgede mængde testosteron, der produceres under sex, er godt for mænd, fordi det øger forbrændingen af overskudskulhydrater og reducerer risikoen for hjertelidelser.

- Folk med diabetes har ekstra godt af et godt sexliv, ligesom det er godt mod prostataproblemer, forklarer Jannini.

Sex gør dig ti år yngre

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse
Hent flere
EKSTRA Sex & samliv