Sex & samliv

Tungekys mere intimt end sex

Et vådt snav er en form for gensidig penetrering, som stimulerer alle sanser

'Jamen, vi kyssede jo bare lidt! Mere var der altså ikke i det!'

Den svada er der sikkert mange, der har hørt - og/eller selv serveret. Enten som undskyldning og/eller forsøg på god forklaring.

For en del mennesker er kys da også ’bare et kys’. For andre kan derimod nøjagtig samme type af kys - med en fremmed mand/kvinde - være en grim form for utroskab.

Ofte er man nemlig meget mere intim i forbindelse med dybe kys end med decideret sex, påpeger sexolog Vivi Hollænder. Det er blandt andet derfor, sexarbejdere sjældent vil kysse deres kunder.

Læs: Sådan vil vi kysses

Tungekys er gensidig penetrering
- Når man tungekysser, så penetrerer man ikke blot fysisk den person, man nu engang kysser med. Man er samtidig også ekstrem intim, hvor alle næsten sanser kommer i spil - lugtesansen, smagssansen, synssansen, følesansen. Og vi taler altså ikke såkaldte tantekys, læber imod læber, der signalerer noget helt andet, men derimod om dybe og intense kys, hvor man ser hinanden dybt i øjnene, smager på hinanden og udveksler kropsvæsker, fortsætter siger Hollænder, der godt kan forstå problematikken omkring utroskab eller ej, når det kommer til at kysse med en fremmed.

Der er nemlig fantastisk stor forskel på, hvad folk i realiteten lægger i at kysse - ikke mindst når det kommer til at kysse på fx diskoteket eller til firmafesten, ofte under indflydelse af ham der Kong Alkohol.

Der er de, der kysser med hvem som helst, både venner, bekendte og vildt fremmede, de kan komme i nærheden af, uden at det for vedkommende multi-kysser betyder en rygende pind. Det er jo bare skæg og ballade, en hyggelig måde at få tiden til at gå på, mener Vivi Hollænder.

Utroskab
Mens andre tolker et selv nok så overfladisk kys som et klokkeklart tegn på, at der er gensidig attraktion - at man er godt på vej i seng sammen. At man er et lille skridt fra at være fast kærestepar, forlovet, flytte sammen…

- Støder disse to vidt forskellige opfattelser på hinanden, forenet i et stort og inderligt kys, så skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, at der lynhurtigt kan opstå en ret så akavet og uheldig situation.

For hvor ’overflade-kysseren’ ikke lægger mere end leg og hygge i kysset, så tolker modparten måske samme kys som et oplagt forspil til samleje - og så er der altså en del tråde, der hurtigst muligt skal redes ud.

Læs: Vådt er godt

Kys betyder mere med alderen
- Man skal selvfølgelig aldrig generalisere, alligevel er jeg ret overbevist om, at kys betyder mere med alderen. At personer fra 40-års alderen lægger mere i et dybt kys end de helt unge, der ofte kysser til både højre og venstre - og med næsten hvem son helst.

At kys skulle betyde mere for kvinder end for mænd, fx i forbindelse med små kærlighedserklæringer, forspil til sex mv., som det fremgår af vores afstemning til højre for artiklen her, er dog ikke Vivi Hollænders umiddelbare opfattelse.

- Jeg har mødt mange mænd, også via min konsultation, for hvem kys betyder ekstremt meget.

Dette underbygges jo egentlig rigtig godt af, at efterspørgslen på købesex, hvor pigen kysser, også er stigende.

Så at mænd kun tænker med pikken, den holder altså ikke. Mænd har et mindst lige så stort behov som kvinder for at opleve den intimitet og kærlighed, et kun dybt og inderligt kys næsten kun kan fremkalde.

Læs: Kys dig til mere sex

Frastødende
Men kys kan altså ikke kun pirre, tænde og fremkalde kærlige følelser. Kys kan i lige så høj grad også være frastødende.

- Mange har sikkert oplevet at være tiltrukket af en person, hvorpå man så kysser, og pludselig har man et helt andet syn på ham/hende. Kysset fungerede bare ikke. Kemien var ikke til stede. Det kildrede ikke i maven - og længere nede - som det jo burde.

Omvendt kan kys, hvis det virkelig fungerer, hvis det seriøst klikker, tænde ilden mellem to personer, der som udgangspunkt ellers slet ikke var noget for hinanden. Men om det går den ene eller anden vej, er utroligt svært på forhånd at spå om.

Desuden, som i forbindelse med decideret sex, udskiller kroppen en række hormoner i forbindelse med at kysse. Så kemi - på mange plan - spiller helt bogstaveligt en meget stor rolle, om det inderlige kys enten tænder eller slukker flammen, siger sexolog Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

Køb et kys

Ifølge sexolog Vivi Hollænder er det større og større efterspørgsel på såkaldte kæresteoplevelser i forbindelse med købesex.

- Fordi det for så mange mænd giver så utroligt meget at kysse inderligt i forbindelse med sex, for at oplevelsen i sengen skal blive helstøbt, er der faktisk flere og flere kvindelige sexarbejdere, der vælger at sælge såkaldte kæresteoplevelser.

Altså købesex, hvor kys og ’kærlighed’, som i et ægte kæresteforhold, indgår som naturlig del af oplevelsen. Muligheden for at kysse både før, under og efter samleje med den pige, man køber sex af. Men dog fortsat kun, hvis der er kemi parterne imellem, forklarer sexolog Vivi Hollænder.

Et er nemlig at sælge rendyrket sex, et blowjob, et håndjob, samleje, hvor der endda er gummi imellem. Noget ganske andet er at udbyde den mest intime form for sex, hvor man (også) kysser og kæler kærligt med hinanden.

Her er nemlig altid en noget større risiko for, at der kommer lidt for kærlige følelser i spil - og er der noget, en sexarbejder helt klart ønsker at undgå, så er det, at kunden ender med at blive forelsket i vedkommende.

Så når de fleste prostituerede fortsat siger nej til at kysse med kunderne, så handler det altså ikke kun om risikoen og eventuelt ubehaget ved at udveksle kropsvæsker med en vildt fremmed person. I højere grad handler det om at holde distance til den person, der køber sex af en, forklarer Hollænder.

Seneste i Signes brevkasse

Hent flere

EKSTRA Sex & samliv

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk