Få styr på det første kys

First impressions last, siger man, så du må hellere få kontrol over kyssetøjet

  • Kunsten af kysse: Denne herre overtræder et par af succesreglerne for det første kys. (Foto: Coloubox.com)
Kunsten af kysse: Denne herre overtræder et par af succesreglerne for det første kys. (Foto: Coloubox.com)

Det burde være enkelt og ligetil. Det første kys mellem to potentielle elskende. Det er lige dele en forløsning og forspil. Og det rummer mulighed for frygtelig fiasko og forrygende forførelse.

Mandesitet nerve.com har udgivet en bog, ’Nerve’s Guide to Sex Etiquette for Ladies and Gentlemen’, som er en længere guide til sexlivets takt og tone, hvori også denne køreplan for førstegangskyssende optræder. Den er godt nok henvendt til mænd, men rådene er almengyldigige.

1. Slik dig ikke om munden som en smasksulten hund i en tegnefilm. Det er lige så inspirerende som en operasanger, der harker, inden han skal synge en arie.

2. Tungekontrol - din tunge er ikke en ppp-op-figur, der skal hoppe ud, så snart du åbner munden. Gør i stedet således: Begynd med lukket mund. Åbn munden uden at kaste tungen ud som en øgle. Åbn munden, men sig ikke Ahhh! Derefter kan du langsomt bringe tungen i spil.

3. Undgå at åbne munden på vid gab lige inden kysset, for din date skal ikke tro, du er hos tandlægen, eller at du ikke fik nok at spise til middagen.

4. Din tunge er ikke et piskeris. Lad ikke din tunge plaske og piske rundt om din partners, som om du er ved at lave flødeskum.

5. Kysset som afledningsmanøvre holder heller ikke, for det første kys skal være, når I begge er klar, ikke når du synes, der er en pinlig tavshed i samtalen.

6. Stjæl ikke første kys ved nærmest tilfældigt at kaste det efter vedkommende, når du passerer ham/hende på vej op i baren. For ikke alle kan lide den slags overraskelser, og måske er personen slet ikke kysseklar.

7. Hold ikke ansigtet fast som i en skruetvinge, for det kan føles beklemmende og tvunget. Hold derfor armene og hænder afslappet på din dates krop eller arme.

8. Forbered dig på et nej tak, for selvom det er en smule pinligt, er det ikke en katastrofe. Smil i steder for i nederlagets stund, og se dig selv som en vinder, fordi du overhovedet turde.

9. Mundhygiejne er alfa og omega, så børst tænder og evt. tunge inden daten - eller tag tandbørsten med i lommen - ingen bryder som at tungekysse en død rotte.

10. Forvent ikke sex, efter I har haft jeres første kys. Stil dig tilfreds med det, og den, der venter på noget godt, venter på, nåja, noget godt.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Seneste i Signes brevkasse
Hent flere
EKSTRA Sex & samliv